Sök

Bekräftat: Filmstjärnan Will Ferrell kliver in i bankutmanaren Lunar

Lunarfintech

Will Ferrell och Ken Villum Klausen. Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Den amerikanska stjärnan Will Ferrell, känd från filmer som Anchorman, Blades of glory och Eurovision-filmen, kliver in i Lunar.

Breakit kunde redan förra veckan avslöja att filmstjärnan Will Ferrell var på väg att gå in som frontfigur och delägare i den danska digitala banken Lunar. Nu bekräftar bolaget nyheten.

Lunar meddelar att de har en uttalad ambition om att nå 1 miljon kunder till 2023, där Will Ferrell ska bli en viktig pusselbit i en kommande reklamkampanj. Han ska även vara en del i att utveckla bolagets varumärke och profil utåt.

“Jag är glad att nu få vara en del av arbetet Lunar gör för att ge konsumenter, och företag, mer makt över sina pengar. Genom att gå in i Lunar utökar jag mitt engagemang i de nordiska länderna som ligger mig varmt om hjärtat. Nordbor är smarta, sexiga och trötta på att andra ska bestämma över deras pengar”, säger Will Ferrell i ett pressmeddelande.

I april 2021 meddelade Lunar att de förvärvat den svenska lån- och sparplattformen Lendify. Bolaget tog också in 2,1 miljarder kronor i nytt kapital under fjolåret, där Heartland, Kinnevik och Tencent ledde rundan.

Bolagets vd och grundare Ken Villum Klausen har följande att säga om Lunars planer:

“Våra aktieägare och anställda ser fram emot att bygga vårt varumärke tillsammans. Våra kunder kan förvänta sig ännu mer produkter och funktioner i appen och kommer att få se hur man kan hantera sina pengar på ett nytt sätt.”

Idag har Lunar över 400.000 konsumenter som använder appen enligt pressmeddelandet. Bolaget har tidigare sagt att de räknat med en omsättning på över 500 miljoner kronor under 2021.

Läs mer