Sök

Petgood säljer hundmat gjort på insekter – tar in nya 19 miljoner

PetgoodFoodtech
Pernilla Westergren och Thomas Dalebring, medgrundare av Petgood, tidigare Funcifur. Foto: Press

Pernilla Westergren grundare och vd Petgood, tidigare Funcifur. Foto: Press

Åsa Johansson

Åsa Johansson

Reporter

Foodtech-bolaget Petgood, som tillverkar hundmat gjort på insekter, har den senaste tiden fått vind i seglen. Nu tar uppstickaren in 19 miljoner kronor för att snabba på takten genom global expansion.


Breakit har vi flera tillfällen rapporterat om bolag som använder sig av insekter som främsta ingrediens i sitt företagsbyggande. 

Nu är ett av dem i farten igen. 

Under hösten har Petgood, som säljer hundmat gjort på insekter, fått medvind. 

Nu har en runda på 19 miljoner kronor stängts. Och pengarna har ett tydligt syfte: göra bolaget till den marknadsdominerande spelaren.

“Vi har bara på några månader fått tusentals kunder att inse att branschen behöver mer hållbarhet och transparens och fått dem att vilja byta till insektsbaserad hundmat. Teamet, som vuxit till tio medarbetare, är glada och tacksamma för att vi nu har möjlighet att fortsätta ta hundmatsrevolutionen ut i världen”, skriver Pernilla Westergren, vd och grundare av Petgood, i ett pressmeddelande.

Har tunga investerare på ägarlistan

Tidigare har Foodtech-bolaget bland annat backats av investerare som The Humble Co.-grundaren Noel Abdayem, Jan Carl Adelswärd och Joakim Hartzell via investmentbolaget Civitus. Nu kliver flera änglar och Course Corrected, en ny VC-fond med fokus på hållbarhet, in i bolaget.

Petgood, tidigare Funcifur grundades 2020 av Pernilla Westergren som har en bakgrund i finansbranschen. Så hur kommer det sig då att hon ändade riktning och satsar på hundmat gjort på insekter. Det kan ni läsa om i den här intervjun.

Läs mer