Sök

Börsaktuella Yabie köper Cliento

Yabie

Henric Larsson och Victor Stodell, Cliento och Mathias Plank, vd Yabie. Foto: Press

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Köper upp bokningstjänst.

Det har gått nästan exakt ett år sedan fintechbolaget Kaching bytte namn till Yabie. Sedan dess har bolaget, som gör en betallösning till företag som går att koppla direkt till bokföringen, bland annat tagit in 220 miljoner kronor och förbereder sig för en börsnotering

I förra veckan köpte de upp Karlstadsbolaget Cash IT och på måndagen gick bolaget ut med ytterligare ett förvärv. 

Den här gången handlar det om bokningstjänsten Cliento. Cliento har byggt ett bokningssystem som företag kan lägga upp på sin hemsida och det går också att integrera både betallösning och sms-påminnelser till kunder. Idag används systemet av över 400 kunder, bland annat Krys Vaccina, OK-Q8 och Babor.

“Med förvärvet av Cliento kan vi lösa ännu fler problem för våra kunder”, säger Mathias Plank, grundare och vd på Yabie i ett pressmeddelande.

Hur mycket Yabie betalar för Cliento framgår inte.

“Vi blir med förvärvet en one-stop-shop för många småföretagare som tidigare har behövt hantera flera olika system för bokning och betalningar.”

Clientos grundare Henric Larsson och Victor Stodell kommer nu att fortsätta jobba med produkten, nu inom Yabie istället. 

“Det ska bli väldigt roligt att bli en del av Yabie”, säger Henric Larsson.

“Vi har varit ett litet team med stora ambitioner och som en del av Yabie får vi helt nya möjligheter att vidareutveckla produkten och realisera vår vision om att erbjuda det bästa bokningssystemet.”

Cliento omsatte 5,2 miljoner kronor med ett resultat på 800.000 kronor 2020.

Yabie ökade kraftigt under 2021. Under de nio första månaderna omsatte bolaget 33 miljoner och gjorde en förlust på 25 miljoner. Under de sista tre månaderna har bolaget ökat takten och går mot en omsättning på 100 miljoner per år.

Läs mer