Stina Honkamaa Bergfors och Anna Settman väljer att lämna Eniros styrelse

Eniro
Stina Honkamaa Bergfors och Anna Settman väljer att lämna Eniros styrelse

Anna Settman och Stina Honkamaa Bergfors.

Sara Lindmark

Reporter

Både Stina Honkamaa Bergfors och Anna Settman har avböjt att ställa upp för omval till styrelsen.

Sökföretagets valberedning föreslår nyval av Björn Björnsson, Ola Salmén, Joachim Berner och Örjan Frid till styrelseledamöter. Till ny styrelseordförande föreslås Björn Björnsson, vilket framgår av ett pressmeddelande.

Eniros ordförande Lars-Johan Jarnheimer och ledamöterna Leif Aa. Fredstedt, Stina Honkmaa Bergfors, Cecilia Lager och Anna Settman har avböjt omval.

I och med de avhoppen så förlorar Eniro två personer med tydliga kopplingar till tech- och startupvärlden. Anna Settman har tidigare varit vd för Aftonbladet och leder bland annat riskkapitalbolaget Springfield. Stina Honkamaa Bergfors har tidigare varit vd för Google Sverige och är medgrundare till Youtube-nätverket United Screens.

Beskedet fick kursen att falla rejält när handeln med Eniro-aktier öppnade på tisdagen. Efter en dryg timmes handel hade aktien gått ner 15 procent.

2015 var ett turbulent år för Eniro med sviktande resultat. Den förre vd:n Johan Lindgren misstänktes ha fifflat med bokföringen för att blåsa upp försäljningen i sökbolaget. Han misstänktes även ha utnyttjat informationen om starka omsättningssiffror och sålt egna aktier på dessa uppgifter.

I juli förra året valde även Eniros storägare Staffan Persson att lämna styrelsen.

Transparens: Staffan Persson är även investerare i Breakit.

Läs fler artiklar
LÄS MER