Konkurrenten Deezer: Vi växer snabbare än Spotify i Sverige

Deezer Musik
Konkurrenten Deezer: Vi växer snabbare än Spotify i Sverige

Deezers vd Hans-Holger Albrecht. Foto: Linus Sundahl-Djerf / SvD / TT

Olle Aronsson

Medgrundare och ansvarig utgivare

Musiktjänsten Deezer växer med 28 procent per månad vad gäller betalande användare i Sverige. Bolaget avslöjar dock inte hur många användare det har i absoluta tal - en indikation om att den siffran inte är lika imponerande.

I ett pressmeddelande på tisdagsmorgonen meddelar Deezer att bolaget växer snabbare än Spotify på den svenska musiktjänstens hemmamarknad.

Kul för Deezer - men det är svårt att se det som en bedrift i sig. Spotify är redan så pass väletablerat och dominant i Sverige att tjänsten för länge sedan har slagit i tillväxttaket här.

Det är dock samtidigt intressant att Deezer växer på svensk mark. Bolaget säger sig öka antalet betalande användare med 28 procent per månad - vilket enligt Deezer är snabbast på marknaden.

"I den här takten kommer Deezer att vara landets snabbast växande tjänst för musikstreaming till sommaren, med 10.000 nya betalande kunder varje månad", säger Mathieu Molinero, chef för affärsutveckling för Europa, Afrika och Mellanöstern, på Deezer i en pressrelease.

Bolaget avslöjar dock inte hur många användare det idag har i Sverige i absoluta tal - vilket sannolikt betyder att den siffran inte är lika imponerande. 

Ett lite elakt men ack så illustrativt exempel: Om man har 100 användare i Sverige och ökar till 128 blir det ju 28 procents tillväxt - men inte särskilt imponerande som sagt.

Hittills på tisdagsmorgonen har Deezer inte svarat när vi sökt dem på telefon under tisdagsmorgonen.

Uppdatering (11.50, tisdag) : Deezer har nu berättat att de har "cirka 50.000 användare i Sverige" i en intervju med Di Digital. 

Bolaget satsar nu på en stor expansion. Deezer har en färsk krigskassa på 935 miljoner kronor som har tagits in från investerarna Access Industries och Orange.

Deezer grundades i Paris år 2007 och har sedan dess vuxit till att bli en av världens tre största tjänster för musikstreaming, tillsammans med Spotify och Apple Music. Idag har Deezer totalt 6 miljoner betalande användare.

Läs mer

Epidemic Sound ökar: "Tog flera skutt framåt"

Så mycket tjänar Spotifys mest spelade – Einárs maffiga (?) vinstsiffra

Nu har Apple Music 10 miljoner användare - halvvägs till Spotify

Läs fler artiklar
LÄS MER