Sök

Budbee dubblar intäkterna – men faller på målsnöret nära miljarden

BudbeeLeveranstjänstTransport

Fredrik Hamilton, vd Budbee. Foto: TT

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Med en tillväxt från 400 till över 800 miljoner kronor växer Budbee kraftigt under 2021.

Budbee siktade mot miljarden under fjolåret, men nådde inte riktigt fram till till den drömgränsen. Istället landade intäkterna på 835 miljoner kronor, vilket ändå innebar en tillväxt på över 100 procent jämfört med de 404 miljoner som bolaget nådde 2020. Det framgår av ett pressmeddelande.

“Vi har samma struktur och erbjudande i alla våra länder vilket dels betyder att vår modell fungerar överallt, dels att vi kan lägga all vår tid och energi på att skala upp. Nu levererar vi också lönsamhet tidigare än vi trodde, vilket är jätteroligt”, säger Fredrik Hamilton, vd och grundare på Budbee i ett pressmeddelande.

Det exakta resultatet för 2021 framgår inte från Budbees kommunikation, med lönsamhet menar Fredrik Hamilton resultatet för den operativa verksamheten.

Budbees senaste expansion internationellt skedde i Belgien förra året och utöver den expansionen har bolaget också gett sig in i marknaden för paketboxar. Snart ska Budbees boxar finnas på 4000 platser i Europa, skriver bolaget.

“Budbee Box har funnits i 1,5 år, vilket säger något om hur snabbt vi expanderar. Vi tittar konstant på nya sätt som vi kan erbjuda kunder något nytt och pushar oss själva i definitionen av vad vi är för bolag”, säger Fredrik Hamilton.

Bolaget flyttar snart till nya lokaler i Stockholm där de ska få plats med 500 medarbetare.

Läs mer