Sök

Tech-Sveriges sunkiga klädkod – inte okej att köra osminkat på kontoret, eller?

Jämställdhet

Ross Adams och Pernilla Nyrensten. Foto: Press & Skärmklipp

Breakit

Breakit

Rätt och fel i nästa stora snackis på kontoret – nu vill vi veta din åsikt.


Hoodie, jeans och t-shirt – så har vi lärt oss att se tech-cheferna på bild. Eller?

Nja, inte om chefen är en kvinna. Då ställs helt andra krav – i alla fall om man får tro Breakits Åsa Johansson och Camilla Bergman. I veckans avsnitt av Breakits podcast riktar de strålkastarljuset på klädkulturen i techbranschen.

Bakgrunden var de nya pressbilderna på Acast-chefen Ross Adams där han bytt till en betydligt mer avslappnad stil jämfört med de gamla bilderna. Ungefär samtidigt publicerade magasinet Vogue ett reportage med Revolutionrace-grundaren Pernilla Nyrensten i en betydligt mer uppklädd outfit. De här satte igång en hel del tankar på Breakit-redaktionen. 

Åsa Johansson återger i podden ett citat från Breakits interna Slack-kanal från Camilla Bergman:

“Vi lever i ett patriarkat där jag som kvinna ALDRIG skulle accepteras på samma sätt om jag gled in i hoodie och trasiga jeans, osminkad med tofs på huvudet. Kvinnor ska se ut som en perfekt instagram-bild medan männen anses framgångsrika och coola i keps och hoodie”.

Åsa Johansson instämmer med Breakits vd i denna fråga – och hon får även medhåll från en tung spelare inom rekrytering: “Det är en jätteintressant fråga. Jag håller med om det” – och uppmanar alla lyssnare att höra av sig med sina åsikter. Gör det och lyssna på hela segmentet i podden här!

Läs mer