Jens Byggmark går in som delägare i Sunroof

SunroofImpact

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Skidstjärnan satsar på solstak.

Det har gått fem år sedan han deltog i sin sista världscuptävling och avslutade en alpin karriär som spände över 14 år. Men det har inte betytt att Jens Byggmark har legat på latsidan. Istället har han dykt upp i Breakits spalter vid flera tillfällen. Han har bland annat satsat i investmentbolaget Front Office och i jaktappen The Great Wild.

Men nu har han hittat något helt annat att investera i. 

Nu går han i som delägare i det svenska soltaksföretag Sunroof. 

“Jag känner både respekt och förtroende för dem som driver Sunroof”, säger Jens Byggmark i ett pressmeddelande.

“De har stora erfarenheter inom entreprenörskap och deras innovativa lösningar och idéer är något som skiljer Sunroof från andra bolag i branschen.”

Sunroof gör integrerade soltak som liknar klassiska tak så mycket som möjligt och det var i samband med att Jens Byggmark och hans fru Michaela Byggmark Delér byggde ett nytt hus i Nacka utanför Stockholm som de hittade Sunroof. Ett husbygge som har varit väldokumenterat på Youtube där paret driver en populär kanal.

“Jag insåg snabbt att företaget erbjuder någonting utöver det vanliga då det kommer till både solenergi, design och miljö.”

“Det är en solklar produkt som inte varit tillgänglig tidigare med samma höga prestation och låga klimatavtryck”.

Hur mycket Jens Byggmark går in med i bolaget avslöjas inte.

Förutom soltaken planerar bolaget också att lansera en elhandelsplattform för energihantering på internationell nivå.

“Vi har haft en fantastisk utveckling sedan nystarten 2020 och tar nu nästa steg för att öka marknadsandelarna i Sverige”, säger Petteri Olsén, vd på Sunroof Sverige.

“Vi är stolta över att Jens väljer att investera i Sunroof vilket stärker vår position som det självklara valet för ett tak i framtiden.”

Sunroof omsatte 4,4 miljoner och gjorde en förlust på 8,1 miljoner 2020.

Läs mer