Sök

Vuxen.se trotsar börsfrossan – till börsen på Alla hjärtans dag

Vuxen.sePurefune-handel

Grundarna till vuxen.se Catharina och Michael Ahlén.

Stefan Lundell

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

E-handlaren Vuxen.se kommer värderas till en kvarts miljard då bolaget noteras på First North, kan Breakit avslöja.

Även om Stockholmsbörsen är upp nu på tisdagsmorgonen så har det varit några riktigt skakiga dygn på världens finansmarknader.

I centrum har techbolagen stått och många av dem har fått ta mycket stryk då investerarna sökt sig till tryggare placeringar. 

Mitt i denna marknadsturbulens har den lilla svenska e-handlaren Vuxen.se fortsatt att förbereda sig inför en börsnotering. Bolaget är störst i Sverige inom segmentet sexleksaker. Breakit avslöjade planerna på en notering i mellandagarna och nu kan vi berätta att planerna ligger fast:

Den 14 februari, på Alla hjärtans dag, ska bolaget noteras på Stockholmsbörsens handelsplats First north.

“Visst det har skakat lite men personligen tror jag det är tillfälligt. Dessutom är vår värdering hyfsat låg jämfört med liknande bolag”, säger vd Michael Ahlén.

Stark tillväxt sedan start

Tillsammans med sin fru Catharina Ahlén köpte han  domänadressen Vuxen.se 2002 och verksamheten har vuxit stadigt år för år. Bokslutet för det brutna räkenskapsåret 2020/2021 visade på en tillväxt på drygt 26 procent och omsättningen blev 140,6 miljoner kronor. Resultatet efter finansiella poster hamnade på 15,7 miljoner kronor. Målet är att det innevarande räkenskapsåret, som avslutas i april, omsätta runt 170 miljoner kronor med god lönsamhet.

Det är ägarbolaget Purefun som nu ska noteras och bolaget kommer värderas till en kvarts miljard kronor i samband med noteringen. Cirka 25 procent av aktierna (beroende på om den så kallade övertilldelningsoptionen utnyttjas fullt ut) kommer att säljas vid noteringen men det görs ingen nyemission.

“Några större investerare har redan garanterat att köpa 72 procent av aktierna som säljs”, säger Michael Ahlén.

Läs mer