Sök

Hon lämnar TV-sajten – tar över Laget.se (som växer)

laget.seMedier

Helena Folcker. Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Laget.se har växt under pandemin och planerar att fortsätta på den inslagna vägen. Nu ska Schibsted-veteranen Helena Folcker styra skutan.

Plattformen för idrottsföreningar Laget.se har växt på under pandemin, meddelar bolaget i ett pressmeddelande. I ett steg att stärka upp plattformen inför fortsatt expansion plockar bolaget också in en riktig Schibsted-veteran som vd i form av Helena Folcker

“Vi har högt satta mål och ser den här rekryteringen som en väldigt viktig milstolpe i arbetet med att nå dessa. I Helena får vi en oerhört kompetent och erfaren ledare med påvisad erfarenhet av att skapa tillväxt. Laget.se är redan idag ett otroligt viktigt stöd för svensk idrott och vi ser fram emot att göra ännu mer nytta framöver”, säger Mikael Blix, styrelseordförande i Laget.se.

Under 2020 omsatte Laget.se 16,9 miljoner kronor och under 2021 ökade den siffran till 23,5 miljoner. Det kommande året förväntar sig bolaget fortsatt ökade intäkter, med en prognos på över 30 miljoner kronor i omsättning. Majoriteten av intäkterna kommer från annonsörer.

Helena Folcker kommer att påbörja sin nya tjänst i april och har tidigare arbetat på bland annat Blocket och Aftonbladet inom Schibsted. Senast kommer hon från Tv.nu där hon var vd.

I pressmeddelandet förklarar bolaget delvis tillväxten genom ett breddat erbjudande där de också låter föreningar inom individuell idrott vara en del av plattformen. Tidigare riktade sig sajten mot olika lagidrotter.

En förändring som enligt bolaget ska ha mer än fördubblat den potentiella marknaden.

Laget.se ägs av grundarna Mikael Blix och Johan Berglund.

Läs mer