Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Investerarna i Shift är redo att satsa sina miljoner på dig – pitcha din startup idag!

Shifts tunga investerarpanel. Foto: Press/Montage

Pernilla Nyrensten, Pär-Jörgen Pärson, Caroline Farberger och Rustan Panday har en sak gemensamt – de sitter, tillsammans med ytterligare åtta tungviktare, alla i Shifts investerarpanel – och är nu peppade på att höra din pitch.

Breakit

Breakit

nyheter@breakit.se

Då var andra upplagan av Shift äntligen igång!

Målet med Shift är koppla ihop investerare med entreprenörer som idag inte har någon naturlig ingång till riskkapitalet.

Tidigare granskningar visar att startups med rötter i förorten och kvinnliga entreprenörer bara får någon enstaka procent av kapitalet som investeras i nystartade bolag.

Det vill Shift förändra och ett viktigt steg i rätt riktning är den panel av 12 vassa investerare som vi nu lyckats samla. Var och en av Shifts egna “drakar” är redo att investera minst 1 miljon kronor.

Men minst lika viktigt som pengar så kan investerarna också bidra med sina nätverk – något som ofta kan vara guld värt för en entreprenör.

Du som entreprenör på jakt efter kapital har alltså ett guldläge att nu pitcha in din idé. Har du inte redan gjort det – sök till Shift idag!

Men spana först in hela listan på vilka investerare som är med här nedan:

PERNILLA NYRENSTEN 

Ålder: 49.

Bakgrund: Vd och medgrundare börsnoterade Revolutionrace.

Investeringar i urval: Jag har investerat i Aarke, Boxbollen, Klarna, Uniq för att bara nämna några av alla onoterade bolag jag investerat i. 

Dröminvestering i Shift: Jag letar efter duktiga drivna entreprenörer och bolag som fokuserar på kundnytta och innovation. Jag brinner lite extra för att hjälpa ungdomar att förverkliga sina drömmar och hoppas också på att stötta fler kvinnliga entreprenörer.

PÄR-JÖRGEN PÄRSON

Ålder: 58.

Bakgrund: Partner på riskkapitalbolaget Northzone.

Tidigare investeringar i urval: Spotify, Izettle, Avito, Spring Health, Fubo.tv, Homa Games, Pricerunner.

Dröminvestering i Shift: Ett grundarteam som är urstarkt och får mig att hoppa i stolen – men ännu oupptäckt och hittills förbisedda på grund av annorlunda bakgrund, etniskt, socialt eller utbildningsmässigt.

NORA BAVEY

Ålder: 39.

Bakgrund: Tidigare entreprenör och nu partner i riskkapitalbolaget Unconventional Ventures.

Tidigare investeringar i urval: EasySize, Tangy Markets, ProgressMe, ImagiLabs.

Dröminvestering i Shift: Gärna inom SustainablityTech eller Femtech. Två frågor som kräver enorm problemlösningsförmåga och insikter! Ser gärna grundare som har egen erfarenhet av problemen och inte kommer från något konsultperspektiv.NOEL ABDAYEM

Ålder: 30.

Bakgrund: Grundare börsnoterade The Humble Co.

Tidigare investeringar i urval: Nudient, Northmill Bank, Petgood, Boxbollen.

Dröminvestering i Shift: Då jag själv startat The Humble Co. finner jag det väldigt intressant att kika på investeringar inom konsumentprodukter med fokus på dagligvaruhandeln. 

CAROLINE FARBERGER

Ålder: 54.

Bakgrund: Idag vd för ICA Försäkring men slutar i vår för att bli arbetande styrelseordförande i riskkapitalbolaget Wellstreet.

Tidigare investeringar i urval: Jag har inte kunnat investera på grund av intressekonflikt med nuvarande VD-jobb, men ser fram emot att börja investera i vår. 

Dröminvestering i Shift: Entreprenörer med brinnande engagemang för att lösa ett viktigt och meningsfullt problem.

ANDERS JACOBSON

Ålder: 36.

Bakgrund: Investerare genom riskkapitalbolagen Blue, GJV och 7DD. 

Tidigare investeringar i urval: Som att välja mellan sina barn – helt omöjligt att bara välja ett. Men om jag ändå ska lyfta fram några av de senaste investeringarna så säger jag Eyescanner (väldigt spännande utveckling sedan Shift förra året), Mellifig (världsledande teknik för luft- och vattenrening), Easycom (unik kunskap och mjukvarulösning inom klimatsmart returhantering för e-handlare), Irriot (automatiserad trådlös precisionsbevattning för bland annat jordbruk).

Dröminvestering i Shift: Ett bolag som drivs av passionerade entreprenörer med stor ambition och fokus på att genom innovation och/eller teknik bidra till positiv samhällsförändring.

ZEINAB DAUGAARD

Ålder: 42.

Bakgrund: vd för kvinnokliniken Hercare och investerare.

Tidigare investeringar i urval: Genom familjens investeringsbolag har tidigare investeringar varit inom främst tillverkande industrier samt vård och omsorg.

Dröminvestering i Shift: Jag ser fram emot att träffa duktiga entreprenörer med stort engagemang och höga ambitioner. Jag skulle gärna investera i bolag som har en innovativ produkt eller tjänst som kan bidra till samhällsnyttan. Tech-produkter med fokus på hälsa och hållbarhet är mycket intressant. 

MICHAEL WOLF

Ålder: 58.

Bakgrund: Tidigare vd på Intrium och Swedbank. Idag partner på PR-byrån Bellbird och investerare samt rådgivare till mindre startups.

Investeringar i urval: IMR AB, Bud ID, Econans, A Hum, A House, Paytrim, Turnpike, War Against Cancer, We Don’t Have Time. 

Dröminvestering i Shift: Att hitta ett team som har ambitionen att lösa genuina samhällsutmaningar. 

MIKAEL WINTZELL

Ålder: 41.

Bakgrund: Tidigare vice kommersiell chef på Klarna men sedan flera år aktiv tech-investerare. Driver riskkapitalbolaget Wellstreet och startup-hubben The Factory.

Tidigare investeringar i urval: Tibber, Bambuser, Checkin, Danads, Scrive.

Dröminvestering i Shift: Plattformen som skapar trygghet, inklusion, framtidstro och gemenskap i alla områden och populationer.

OSCAR INGDAHL

Ålder: 41.

Bakgrund: Medgrundare Kichi Invest tillsammans med spelentreprenören Fredrik Wester.

Investeringar i urval: Mindler, Epidemic sound, Stark Future, Danads, Estrid och Zound Industries.

Dröminvestering i Shift: Oliktänkande entreprenörer med nya perspektiv på en marknad, produkt eller tjänst.

RUSTAN PANDAY

Ålder: 52.

Bakgrund: Grundare Mediaplanet och investerare. 

Investeringar i urval: Storytel, Meds, Doktor.se, Nea partners, Caybone.

Dröminvestering i Shift: Älskar personer med driv och engagemang som strävar efter att utvecklas och kämpar för att få bollen i mål.

DANIEL PILOTTI

Ålder: 47.

Bakgrund: Grundare och storägare i logistikbolagen YSDS.com, Ryska posten och Global Retail. 

Investeringar i urval: Budbee, Doktor.se, MW Group, Instabox, Eyescanner, Lace Laboratory, War on Cancer, Pandy, RS Sports, ABG.

Dröminvestering i Shift: "Det jag ser fram emot med Shift är att träffa vassa entreprenörer med en stark genomförandekraft och att få möjligheten att ge dem en chans. Person är det viktiga när jag investerar, ide är sekundärt. Sen är det bästa såklart en vass entreprenör med en briljant idé. Att hitta någon vass entreprenör som har en idé som hjälper till att lösa problemet inom något av de områden där världen har utmaningar såsom hållbarhet, hälsa, integration vore drömmen.

JENS NILSSON

Ålder: 41.

Bakgrund: Entreprenör som grundat marknadsplatsen Offerta och investeringsföretaget Nyvik. 

Investeringar i urval: Offerta, Tipser, Dryft, Bantaba, Chew folk, Minikitt, Dyamo, Struqtur, Wesports, Skyqraft.

Dröminvestering i Shift: Ett 360-team comittade till varandra och till en stor och meningsfull bolagsresa. Idé och bransch spelar mindre roll.

Läs mer