Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Succén är här igen – nu kan du söka till Shift 2022: "Större och fler miljoner"

Stefan Lundell och Deqa Abukar.

Är du entreprenör på jakt efter kapital? Då har du världens chans att lyckas med hjälp av vårt initiativ Shift.
Sök redan idag – här är allt du behöver veta.

Breakit

Breakit

nyheter@breakit.se

För nästan exakt ett år sedan drog vi på Breakit tillsammans med den ideella organisationen Bling igång initiativet Shift.

Bakgrunden var en Breakit-granskning som visade att knappa 1 procent av kapitalet från Sveriges största riskkapitalbolag investerades i startups med rötterna i förorten. Samtidigt hamnade 70 procent av kapitalet i bolag med adress innanför Stockholms tullar.

Det tyckte vi var en skev fördelning och för att jämna ut spelplanen samlade vi tio av Sveriges bästa investerare och bjöd in alla att pitcha – oavsett bakgrund eller bostadsadress.

Det blev en succé – över 1000 entreprenörer sökte, nästan 13 miljoner kronor investerades i fem startups och Shift belönades med Stora Journalistpriset:

“I Shift har vi verkligen fått ett verktyg att skapa förändring på riktigt. Minst lika viktigt som själva investeringarna är de nya nätverken mellan entreprenörerna och investerarna som byggts”, säger Deqa Abukar, medgrundare Bling.

Nu är succén tillbaka – och denna gång ännu större och med ännu fler miljoner i potten. Alla Sveriges entreprenörer är välkomna att söka men vi riktar främst in oss på två målgrupper:

  • Entreprenörer med rötterna i förorten.
  • Kvinnliga entreprenörer.

I Shifts investerapanel (läs mer om vilka de är här!) sitter 12 välkända investerarprofiler som alla är redo att investera minst 1 miljon kronor – förutsatt att pitcharna är tillräckligt vassa. Investerarna söker brett efter uppslag.

Kanske är din startup bara på idéstadiet och du behöver lite såddkapital för att komma igång eller så har du kommit lite längre och fått igång försäljningen? Oavsett så tveka inte att sök till Shift redan idag.

Processen är uppdelad i fyra steg

Första delen är en digital bootcamp i entreprenörskap. Här får du möjligheten att både vässa din affärsplan och pitch med hjälp av riktiga proffs. Bootcampen har cirka fem kurstillfällen där varje träff är på cirka 1,5 H (vi återkommer med detaljerad info!).

I steg två går ett 40-tal team vidare och får individuell coachning av våra partners – Axel Johnsons investmentbolag Novax, marknadsföringsbyrån Ingager, investmentbolaget Nyvik, riskkapitalbolaget Wellstreet och investmentbolaget Alfvén & Didrikson.

Efter coachningen är det dags för regionfinaler i Malmö, Göteborg och Stockholm (nytt för i år!). Efter pitcher väljer en jury ut finalisterna.

Slutligen, i början av juni, är det dags för den stora finalen. Här får ett 10-tal team pitcha sin idé inför Shifts investerarpanel. Lyckas entreprenörerna locka till sig investerarnas miljoner – det får vi se då!

“Vi är otroligt taggade och det känns superkul att vi kan växla upp satsningen med Shift både med regionfinaler och mer miljoner i potten. Nu hoppas jag så många som möjligt tar chansen och söker”, säger Breakits medgrundare Stefan Lundell.

Ta honom på orden och sök nu – här hittar du ansökningsformuläret och alla detaljer du behöver veta!

Läs mer