Sök

Toppchefer lämnar Readly – efter vd:ns avhopp

Readly

Joakim Johansson, avgåend teknikchef, Maria Hedengren, avgående vd och Joe Armstrong, avgående operativ chef på Readly. Foto: Press

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Maria Hedengren lämnade som vd tidigare i veckan – nu lämnar fler toppchefer.

Det har varit en tuff tid för det digitala magasinsbolaget Readly. Aktiekursen har nästan halverats de senaste tre månaderna och i början av veckan avgick bolagets vd Maria Hedengren.

Förklaringen var att bolaget var på väg in i en ny fas och att det behövdes ett annat ledarskap (läs gärna den här intervjun där styrelseordföranden Patrik Svensk utvecklar sina tankar).

Men inte nog med att Readlys vd lämnar, nu lämnar både teknikchefen Joakim Johansson och den operativa chefen Joe Armstrong.

"Joakim har spelat en viktig roll i Readlys utveckling och har bland annat byggt upp vår techorganisation under scaleup-fasen till att bli en strukturerad och högpresterande funktion", säger Maria Hedengren, som är kvar som vd fram till sista januari.

"När Readly nu går in i nästa fas med fokus på att accelerera produktutveckling och innovation anser vi båda att tiden är inne för en förändring."

Mats Brandt är tillförordnad vd i bolaget som nu alltså måste ge sig ut på jakt efter tre nya toppchefer. 

Läs mer