Sök

Stefan Blom lämnar Storytel – efter fyra (!) månader

SpotifyStorytel
Stefan Blom, avgående ordförande i Storytel Foto: Pressbild.

Stefan Blom, avgående ordförande i Storytel Foto: Pressbild.

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

När han föreslogs som styrelseordförande i september hyllades han av bolaget.

Nu, efter endast fyra månader på posten, lämnar Stefan Blom styrelsen i Storytel och ger ordförandeklubban till en riktig mediaveteran.

Det var i ett pressmeddelande ganska sent på torsdagskvällen som ordförandebytet offentliggjordes av Storytel. Vad som exakt ligger bakom är inte helt enkelt att utläsa i bolagets kommunikation. Budskapet är att det är Stefan Blom som tagit beslutet och att han vill prioritera andra uppdrag. 

“Efter att ha övervägt min övergripande portfölj har jag bestämt mig för att lämna denna roll för att skapa mer utrymme för mina andra engagemang”, säger Stefan Blom i pressmeddelandet. 

Stefan Blom, som suttit i Storytels styrelse sedan våren 2020, var länge på Spotify och hade fler chefsbefattningar där, bland annat strategichef. När han lanserades som ny ordförande i Storytel hette det att han hade “precis den bakgrund som valberedningen sökt i arbetet att föreslå en ny ordförande för att stödja Storytel AB:s fortsatta framgång och expansion”.

Vilka andra uppdrag som nu kommer få “mer utrymme” nämns inte. Enligt Stefan Bloms sida på Linkedin är han rådgivare till vårdbolaget Kry (som sägs vara på väg mot börsen) och till det norska teknik- utbildningsbolaget Kahoot. 

Ersättaren


Stefan Blom ersätts nu av Hans-Holger Albrecht som fram till förra sommaren var vd för Spotifys franska konkurrens Deezer (Spotify och Storytel är numera både konkurrenter och samarbetspartners). Hans-Holger Albrecht utsågs i höstas till rådgivare till riskkapitalbolaget EQT som köpte 10 procent av aktierna i Storytel i september. I samma veva som löpte lämnade Rustan Panday över ordförandeklubban till Stefan Blom. 

För den svenska publiken är Hans-Holger Albrecht mest känd som chef över MTG när bolaget fortfarande var ett tv-bolag, en post han lämnade 2012 efter tolv år. Därefter var han vd för telekombolaget Millicom i tre år. 

“Valberedningen har sökt efter den lämpligaste kandidaten för nästa tillväxt- och utvecklingsfas för Storytel. Vi är glada över att kunna föreslå Hans-Holger Albrecht, som kommer att kunna erbjuda företaget höggradigt relevant erfarenhet och kompetens. Hans-Holger Albrecht har en stark meritlista inom mediebranschen samt beprövad internationell erfarenhet av expansion”, säger Lars Bergkvist som är ordförande i Storytels valberedning. 

Läs mer