Sök

Svensk lånetjänst får 10 miljoner av Vostok för att erövra Brasilien

FinanzeroVostok

Joakim Pops, medgrundare av Finanzero och Webrock Ventures.

Jonas de Lange

Jonas de Lange

Reporter

Nu lanseras den nya låneplattformen Finanzero i Brasilien som första land. Samtidigt går Vostok Emerging Finance in i bolaget med 10 miljoner kronor.

Finanzero är en låneförmedlingstjänst där besökarna kan jämföra lånevillkor från olika banker. Svenskarna Joakim Pops, Olle Widén och Julian Duniec satsar på Brasilien som första land för sitt nya bolag.

"Det är perfekt timing nu skulle jag säga. Det är en väldigt stor marknad och vi kan ta dit en teknik för den här branschen som har utvecklats i Sverige i många år", säger Joakim Pops.

Vilka utmaningar finns där jämfört med i Sverige?

"Det är en lite mindre mogen marknad. Internetpenetrationen är bra och infrastrukturen finns men bankerna har inte kommit riktigt lika långt i sin digitalisering", säger Joakim Pops.

Nu investerar alltså riskkapitalbolaget Vostok Emerging Finance 1,2 miljoner dollar, eller närmare 10 miljoner kronor i bolaget.

“Jag är väldigt glad över att kunna presentera vår första investering i Latinamerika i år. Det är kombinationen av möjligheter på marknaden, kombinerat med ett dynamiskt team med mycket erfarenhet och en affärsmodell som har bevisats på andra marknader som gjorde att vi investerade”, säger Vostok Emerging Finances operativa chef, David Nangle, i ett pressmeddelande.

Med sig på tåget har bolaget även en rad tunga personer. Joakim Pops är själv tidigare vd på Hitta.se och grundare av riskkapitalbolaget Webrock, som går in i Finanzero tillsammans med Vostok.

Som rådgivare har bolaget tagit in Siri Bengtsson, tidigare vd på Lendo Norge. Medgrundaren Kristian Jacobsson är tidigare investeringschef på the Springfield Project och medgrundare av Pensionera.

Rättelse: I en tidigare version av texten skrev vi att Siri Bengtsson är tidigare vd på Lendo. Hon har varit landschef och vd för Lendo i Norge, och inte det svenska moderbolaget. Vi beklagar misstaget.

Läs mer