Sök

Stillfront köper Six Waves för 1,8 miljarder gör miljardemission

StillfrontGaming

Jörgen Larsson, vd på Stillfront. Foto: Press

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Gör miljardköp.

Gamingbolaget Stillfront förvärvar Hongkonggrundade Six Waves för 201 miljoner dollar, motsvarande 1,8 miljarder kronor, på kontant och skuldfri basis. Som en del av finansieringen av förvärvet ska Stillfront genomföra en företrädesemission på cirka 2 miljarder kronor, framgår det av ett pressmeddelande.

Six Waves beskrivs som en ledande utgivare av mobilbaserade free-to-play strategispel i Japan som kommer att stärka Stillfronts närvaro i Östasien, särskilt då den japanska marknaden.

Expanderar i Östasien

”Vi är mycket glada över att ha möjligheten att välkomna 6waves till Stillfront-familjen. Stillfront har en lång och beprövad historik av att utveckla och publicera strategispel med långa livscykler och 6waves titlar passar perfekt i vår portfölj", säger Jörgen Larsson, vd på Stillfront.

"Att expandera vår närvaro i Östasien, och Japan i synnerhet, har varit en strategisk prioritering för Stillfront och vi är glada över att vi har hittat ett så talangfullt team som kan hjälpa oss på den resan. 6waves har byggt ett starkt renommé som den ledande utgivaren av strategispel på den japanska marknaden och vi ser fram emot att jobba närmare med dem som en del av Stillfront”.
Utöver köpeskillningen på 1,8 miljarder köpeskillingen kan Stillfront också komma att behöva betala ut tilläggsköpeskillingar på maximalt 100 miljoner dollar, motsvarande cirka 910 miljoner kronor, mellan 2022-2025. Utbetalningen är till 75 procent i kontanter och 25 procent i nyemitterade aktier.

Har storägarna bakom sig

Vad gäller företrädesemissionen har Stillfronts största ägare Laureus åtagit sig att teckna sin pro rata-andel, samt garantera upp till 300 miljoner kronor av emissionen. Också flera andra större institutionella ägare har uttryckt stöd för förvärvet och lämnat avsiktsförklaringar om att teckna nya aktier motsvarande sina pro rata-andelar, däribland Tin Fonder och Swedbank Robur Fonder.

Stillfront väntas tillträda Six Waves i slutet av januari och konsolidera företaget i sin konsoliderade finansiella rapportering från och med den första februari.

Samtidigt redovisar Stillfront preliminära siffror för det fjärde kvartalet. Nettoomsättningen uppgick till mellan 1 430-1 450 miljoner kronor (1,08), vilket är en ökning med 32-34 procent från samma period i fjol.

Justerad ebit blev 450-465 miljoner kronor (399), en ökning på 13-17 procent från samma period i fjol.

Bolagets rapport kommer 16 februari.

Läs mer