Sök

Dynamic Code gör sig redo för börsen

Dynamic CodeBacking minds

Foto: Press

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

Sammanslagningen med skandalbolaget Aegirbio rann ut i sanden.

Nu har Dynamic Code bestämt sig för nästa steg – in på börsen.

Fjolåret var händelserikt för test- och diagnostikbolaget Dynamic Code. Efterfrågan var fortsatt hög på grund av pandemin och bolaget gicks om tåget. Dessutom fanns det planer på att gå ihop med det noterade medicinteknikbolaget Aegirbio. 

Den föreslagna affären var helt aktiebaserad. Så när den uppumpade kursen i Aegirbio föll under hösten, i samband med att en rad tveksamma omständigheterna kring bolaget uppdagades, föll även affären

Dynamic Code gick hem på kammaren igen och utvärderade flera olika spår, däribland en börsnotering. Nu har de kommit fram till ett beslut: 

“Dynamic Codes styrelse har fattat beslut om att inleda arbetet med en notering av bolaget”, skriver bolaget i ett pressmeddelande på onsdagsmorgonen. 

Städat

Sedan affären med Aegirbio gick om intet har Dynamic Code ägnat sig åt att förenkla sin bolags- och ägarstruktur. DC Partners, ett bolag som var listat på crowdfunding-plattformen Pepins och som hade cirka 1200 ägare (som indirekt var ägare i Dynamic Code), har nu slagits ihop med Dynamic Code AB. 

“Efter fusionen med ägarbolaget DC Partners har vi förenklat bolagsstrukturen och därmed gjort det möjligt att ta nästa steg till en noterad miljö. Med en likvid aktie får vi möjlighet att erbjuda fler investerare att vara med på vår tillväxtresa”, säger Petter Lundström som är styrelseordförande i Dynamic Code.

Målet är att noteringen ska genomföras under första halvåret 2022. 

Största ägare i Dynamic Code är Backing Minds med Sara Wimmercranz, som det senaste året blivit känd för den breda allmänheten via TV-programmet Draknästet, och Susanne Najafi i spetsen. Backing Minds äger nästan 15 procent av aktierna. 

Nästan lika mycket äger grundaren Anne Kihlgren och nämnde Petter Lundström har cirka 5 procent. 

Läs mer