Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Kraftig ökning för Royal Design - omsätter nästan halv miljard

Artikel bild
Kraftig försäljningsökning – nu omsätter hans e-handel nästan en halv miljard kronor

Den Kalmar-baserade e-handlaren Royal Design snudd på dubblade sin omsättning under 2015.

Jon Mauno Pettersson

Jon Mauno Pettersson

jon@breakit.se

Chefredaktör

Royal Design är en av Sveriges snabbast växande e-handlare och i fjol kunde vi berätta att omsättningen för 2015 förväntades landa på cirka en halv miljard kronor.

Nu rapporterar e-handel.se att siffrorna är sammanställda och klara. Omsättningen för inredningskedjan landade på 442,5 miljoner kronor 2015, vilket motsvarar en omsättningsökning på strax över 80 procent.

”Ja, Royal Design har haft en fortsatt hög tillväxt med lönsamhet under föregående år. Vi känner verkligen att Royal Design har blivit ett mycket starkt konsumentvarumärke inom inredning, möbler och design för alla delar av hemmet”, säger Hans Bengtsson, vd på Royal Design till sajten.

Under samma period gjorde Royal Design, enligt egna uppgifter, även ett rörelseresultat på nära 5 miljoner kronor. Det innebär dock en liten försämring mot 2014 års siffra på cirka 8,6 miljoner kronor.

I våras, för snart ett år sedan, anlitade Royal Design, som säljer inredningsprodukter på nätet, investmentbanken Carnegie för en börsnotering. Då var planen att bolaget skulle gå till Stockholmsbörsen före jul. Marknadsvärdet på Royal Design väntades bli runt 1 miljard kronor och eventuellt väntade även en nyemission i samband med noteringen.

Planerna reviderades dock därefter och enligt Breakits källor skulle en notering då tidigaste ske nu till våren, men mest troligt under andra halvåret 2016.

Orsaken är att möjligheten att göra några mindre förvärv har dykt upp.

“Det handlar inte om några jätteköp men de är ändå så stora att de först måste integreras i koncernen innan man kan göra en notering”, sade en av Breakits källor då. 

I somras fick Royal Design in 20 miljoner kronor från sina ägare för att stärka kassan. I den transaktionen värderades bolaget till cirka 650 miljoner kronor.

Royal Design, som har huvudkontoret i Kalmar, grundades 1999 av nuvarande vd:n Hans Bengtsson och Andreas Ekberg. Bolaget har även fysiska butiker.

Läs mer