Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Ridesum värvar Karl Svantemark från Dreams

Karin Lindell, medgrundare Ridesum, Mateusz Dziurla, medgrundare Ridesum, Jenny Stråhle, grundare Ridesum, och bolagets nya vd Karl Svantemark. Foto: Press

Han ska leda ridappen.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

jon.wahlqvist@breakit.se

Webbredaktör

Ridsportsplattformen Ridesum ska göra det lättare för ryttare att lägga upp sin träning och få kontakt med experter runt om i världen. I appen finns möjlighet till livestreamad videoträning med allt ifrån hoppträning till sadelutprovning. 

Förra året tog bolaget in 9 miljoner från bland annat Tommy Jacobsons Zenith och ridsportsjätten Hööks, sedan tidigare backas bolaget också av OS-ryttaren Lisen Bratt Fredricson. 

Nu värvar Ridesum Karl Svantemark som tar över som ny vd från och med idag. Han kommer senast från fintechbolaget Dreams där han senast var vd för Dreams Securities (som nyligen såldes till Klarna).

“Karls erfarenhet från tillväxtbolag och fintech tillsammans med hans passion för ridsporten kommer bli en stor tillgång för Ridesum som nu kliver in i en mycket expansiv fas”, säger Fredric Gunnarson, styrelseordförande i Ridesum i ett pressmeddelande.

Grundaren lämnar vd-posten

I samband med Att Karl Svantemark tar över så träder grundaren Jenny Stråhle tillbaka från vd-posten och kommer istället att fokusera på expansion på nya marknader och affärsutveckling.

Förutom en bakgrund inom fintech har den nye vd:n tidigare tävlat i hoppning och uppges ha ett stort hästintresse.

“Ridesum har en unik och efterfrågad produkt som löser verkliga problem för användarna och en stark position i Skandinavien, vilket ger oss mycket bra förutsättningar för en snabb expansion”, säger Karl Svantemark.

“Jag ser mycket fram emot att leda Ridesums expansions- och tillväxtresa.”

Under våren planerar Ridesum en nyemission för att kunna expandera mot flera av de stora ridnationerna i Europa.

Förra året omsatte bolaget 208.000 kronor och gjorde en förlust på strax över 8 miljoner. 

Läs mer