Krisbolaget Qliro har utsett en ny chef

QlirofintechBörs

Jonas Arlebäck har utsetts till tillförordnad vd för Qliro, efter att Caroline Brandtman avgick i november. Foto: Press/Montage

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

Många har lämnat skeppet, men nu får Qliro en ny kapten. Åtminstone under en kortare period.

Styrelsen har utsett Jonas Arlebäck till tillförordnad vd i fintechbolaget.

Aktien har fallit brant sedan förra vintern, bolaget har kritiserats i media och flera nyckelpersoner har lämnat – 2021 var inget bra år för Qliro.

Men nu får ledningen förhoppningsvis förstärkning. Styrelsen har nämligen utsett Jonas Arlebäck till tillförordnad vd för Qliro.

Jonas Arlebäck, som tillträder den 1 februari, kommer närmast från rollerna som vd för kredithanteringsbolaget Lowells svenska del. 

”Det känns väldigt bra att vi snabbt lyckats rekrytera Jonas Arlebäck som tillförordnad vd. Jonas har relevant ledarerfarenhet från den finansiella sektorn samt erfarenhet från att arbeta i noterad miljö”, säger Lennart Jacobsen, avgående styrelseordförande, i Qliro. 

Jonas Arlebäck var mellan 2012 och 2018 finanschef på Handicare som säljer olika typer av utrustning för rörelsehindrade och funktionsnedsatta. Han har även varit konsult på McKinsey och Accenture.

”Jag ser mycket fram emot att börja hos Qliro, ett bolag som jag känner som ett väldigt professionellt finansiellt bolag genom min nuvarande roll”, säger Jonas Arlebäck.

Qliro fortsätter samtidigt jakten på en ny och ordinarie vd, säger Qliros avgånende ir-chef Andreas Frid till Breakit.

Bolagets tidigare vd Caroline Brandtman avgick i slutet av november. 

Läs mer