Sök

Caroline Farberger blir riskkapitalist – lämnar Ica för Wellstreet

WellstreetIca-gruppenriskkapital

Caroline Farberger går till Wellstreet. Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Ica-gruppens toppchef Caroline Farberger tar en tung roll på riskkapitalet Wellstreet.

“Det är ingen hemlighet att riskkapitalbranschen kan göra mer för att stötta kvinnliga entreprenörer och andra underrepresenterade grupper".

Caroline Farberger lämnar sitt uppdrag som vd för Ica försäkring. Det meddelar näringslivsprofilen själv i ett inlägg på sociala medier och avslöjar samtidigt sitt nya uppdrag som partner och arbetande ordförande på riskkapitalbolaget Wellstreet.

“Jag är imponerad över det stora avtryck som Wellstreet på kort tid har gjort på tech-scenen i Norden. Vilket inkluderar bygget av den största tech- och innovationshubben i regionen”, skriver hon i ett inlägg på Linkedin.

Det är någon gång i slutet av våren som Caroline Farberger kommer att kliva in i sin nya roll på riskkapitalbolaget som grundades 2016 av bland annat Klarna-veteranen Mikael Wintzell.

“Tillsammans med det skickliga teamet på Wellstreet ser jag fram emot att höja ambitionsnivån, växa vårt värv med ett fokus på inkludering och mångfald i ägande”, skriver Caroline Farberger och fortsätter:

“Det är ingen hemlighet att riskkapitalbranschen kan göra mer för att stötta kvinnliga entreprenörer och andra underrepresenterade grupper som inte är i målgruppen för de flesta investerare, eftersom att det är bra affärer.”

Caroline Farberger blev ett känt namn över hela landet när hon 2018 blev den första toppchefen i svenskt näringsliv som öppet berättat om sin könskorrigering. Hon har också skrivit en bok om sina upplevelser från tiden före och efter könskorrigeringen.

LÄS MER: Caroline Farberger om vägen mot ett jämlikt näringsliv: "Mångfald får aldrig bli en statistikövning"

Läs mer