Yaytrade förvärvar Re/Way och plockar in 10,6 miljoner

Yaytradee-handel

Jon Olsson och Janni Delér och Yaytrades grundare Jon Berglund och David Knape.

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Köper för att satsa!

Tidigare i veckan kunde vi berätta att influencerparet Jon Olsson och Janni Delérs marknadsplats Yaytrade anställer Gustaf Törling som ny varumärkeschef. Planen är att skala upp göra Yaytrade till ett globalt varumärke.

Nu köper Yaytrade e-handelsbolaget Re/Way för upp till 12,28 miljoner kronor. Betalningen sker i aktier. Dessutom har Ytrade tagit in 10,6 miljoner kronor i en riktad emission. 

”Vi ser förvärvet av Re/Way som ett första steg i den riktning Ytrade Group (Yaytrades bolagsnamn reds anm.) kommer att ta med den tydliga målsättningen att bygga en ledande ESG driven Fashion Tech- och eCom grupp”, säger vd David Knape i ett pressmeddelande.

Re/Way har utvecklat en marknadsplats för äkthetsverifierade lyxprylar. Till en början ligger betalningen på 2,4 miljoner kronor, resterande är tilläggsköpeskillningar.

De 10,6 miljoner som Yaytrade tar in i en nyemission ska användas till den planerade expansionen för Re/Way. Kapitalet kommer från befintliga aktieägare och nya investerare, bland annat First Ventures och Gainbridge Capital. Utspädningseffekten i emissionen är 22 procent av antalet aktier och röster i bolaget.

Mellan januari och september förra året, de senaste siffrorna som finns tillgängliga, hade Yaytrade en omsättning på 7,3 miljoner kronor och ett minusresultat efter skatt på 21,3 miljoner kronor.

Läs mer