Steve Angello investerar i Anotherblock – som satsar på blockkedja för musik

Another BlockMusikBlockkedja

Steve Angello, Michel Dahlberg Traore och Filip Strömsten. Foto: Press

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Swedish house mafia-stjärnan satsar.

Strax innan jul rapporterade vi om att den svenska stjärn-djn Steve Angello var en av investerarna bakom Malmö-startupen Carswipe som ska underlätta bilaffärer.

Nu har han gått in i ett annat projekt som kanske är lite mer närliggande den verksamhet som han blivit känd för. 

Det handlar om Anotherblock, ett Stockholmsbolag som grundades under förra året och som ska utveckla en marknadsplats för musikrättigheter. Systemet ska bygga på blockkedjeteknik, och till en början ska man fokusera på så kallade NFTs (ni kan läsa mer om vad det är här). Varje NFT har en ägare men när den säljs kommer den som skapat den få en betalning. Det ska också gå att koppla musikrättigheter till blockkedjan och kreatörerna ska på så sätt lättare ha kontroll och kunna få betalt.

Nu tar bolaget in strax under 11 miljoner kronor från J12 och Steve Angello. Även King-grundaren Sebastian Knutsson, Mattias Miksche, grundare till Stardoll och ängelinvesteraren Mathias Ackermand. 

“Sverige har en lång historia av att ligga i framkant av både kreativitet och innovation inom musikbranschen och för att upprätthålla ny och spännande musik måste kreatörer stöttas och få rättvis betalning för sitt arbete”, säger Michel D. Traore, vd på Anotherblock.

“Om det inte genomförs djupgående förändringar på det sätt som artister kan tjäna pengar på sin kreativitet är musikindustrin i en kapplöpning mot botten.”

“Genom att utnyttja den senaste tekniken kommer vår plattform att skydda skaparna och stödja dem när de fortsätter att berika samhället och vår kultur.”

Läs mer