Juni värvar Dee Janssens från Netflix: "Vi är överlyckliga"

Junifintech

Samir El-Sabini, vd Juni och Dee Janssens. Foto: Press

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Hajpade startupen plockar toppchef från jätten.

Under hösten kunde vi konstatera att Göteborgsbaserade Juni slagit svenskt rekord i att plocka in kapital. På knappt ett år tog bolaget in 635 miljoner kronor. Mycket pengar i kassan men sen växer de också väldigt snabbt. Under 2021 växte antalet anställda i jättefart från bara 6 stycken till 88.

Och nu gör de ytterligare en rekrytering som har med den snabba expansionen att göra. Det är Dee Janssens som kommer in som ny VP of People.

Hennes senaste jobb är som HR-chef för Netflix i Europa, Mellanöstern och Afrika men hon har också varit HR-chef för samma region på Uber.

“Vi är överlyckliga över att Dee börjar på Juni”, säger Samir El-Sabini, medgrundare och vd på Juni.

“Hennes stora erfarenhet kommer att bli ovärderlig när vi fortsätter att snabbt expandera vårt team, med fokus på att attrahera de bästa globala talangerna och bygga en “people first”-företagskultur.”

Tung ägarlista

Juni har en riktigt tung ägarlista med bland annat EQT Ventures, Cherry Ventures (där Spotify-veteranen Sophia Bendz är partner), Nakd-grundaren Jarno Vanhatapio, Klarna-grundaren Victor Jacobsson och Izettles tidigare kommunikationschef Johan Bendz.

“Juni siktar på att bli en ekonomisk följeslagare för e-handeln och bygger samtidigt en gemenskap av otroligt smarta, empatiska, medkännande och motståndskraftiga människor från hela världen”, säger Dee Janssens.

“Det som har imponerat mest på mig är det väl genomtänkta arbetet för att bygga en miljö där alla kan vara sina bästa jag och känna att de hör hemma.”

Läs mer