Ansvar Säkerhet ska städa upp i byggbranschen – förre Säpo-chefen Klas Friberg kliver in

Ansvar Säkerhet

Jessica Löfström, grundare Ansvar Säkerhet och Klas Friberg. Foto: TT

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Tung rekrytering till profilens nya startup.

Jessica Löfström grundade en gång i tiden bemanningsföretaget Expandera Mera och drev upp det till en omsättning på 100 miljoner. Arbetet med bolaget gjorde också att hon fick stor erfarenhet av byggbranschen, och dess smutsiga sidor. Därför drog hon förra året igång ett nytt bolag, Ansvar Säkerhet som har som mål att utrota svartjobben från branschen. 

Problemen i byggbranschen har visat sig vara svårlösta och beror ofta på att det företag som beställer ett byggprojekt inte har koll på vilka underleverantörer som i slutändan gör själva jobbet. 

Med hjälp av dataanalys och besök ute på byggen ska Ansvar Säkerhet hjälpa byggherrarna att få bort svartjobben.

Från Säpo – till startup

Nu plockar bolaget in en riktig tungviktare i säkerhetsbranschen när man stärker upp styrelsen med Klas Friberg, tidigare chef på Säkerhetspolisen, Säpo.

“Det är viktigt för mig att fortsatt få bidra i en professionell verksamhet som bekämpar den organiserade brottsligheten”, säger han i ett pressmeddelande. 

“Sund konkurrens bidrar till Sveriges ekonomiska utveckling, osund konkurrens gynnar den organiserade brottsligheten”.

De senaste kända siffrorna för bolaget kommer från 2020, innan verksamheten hade kommit igång. Då låg omsättningen på 69.000 med en förlust på 354.000 kronor.

Läs mer