Sök

Relationsexperten: Så lyckas du och din partner driva (tech-)bolag ihop

Relationsexperten och samtalsterapeuten Charlotte Sander. Foto: Press/iStock

Åsa Johansson

Åsa Johansson

Reporter

På den svenska tech-scenen finns en rad exempel på framgångssagor om bolag som grundats av äkta makar, eller där entreprenörer tagit in kapital från investerare som också råkar vara deras partner.

”Det kan bli en enorm dynamik i relationen när ett par möts på fler plan än romantiskt”, säger samtalsterapeuten och relationsexperten Charlotte Sander, samtidigt som hon flaggar för fallgropar som är lätt att trilla ned i när man jobbar med sin partner.

I en intervju med Breakit berättar hon om nyckeln till att lyckas driva bolag med sin bättre hälft.

Den här texten publicerades första gången i januari 2022

Året var 2014 och Pernilla Nyrensten och Niclas Nyrensten hade bestämt sig. Paret skulle starta ett bolag och sälja friluftskläder på nätet. I ett garage skrevs sedan det första kapitlet i sagan om Revolution Race.

Under förra året tog paret sitt bolag till börsen. 

“Fördelarna med att starta ett bolag med sin partner är att båda parter brinner för varumärket, förstår sina positioner och styrkor i bolaget, och att båda är viktiga och prioriterar Revolution Race i alla sammanhang. Det finns ingen tydlig grän...

  • Pris från
  • 349 kr
  • /månad

Få tillgång till all vår journalistik – bli medlem på Breakit!

Genom att fylla i din mejl och klicka på knappen samtycker du till att Breakit sparar din e-postadress. Läs mer här om hur vi hanterar personuppgifter.

Tillgång till alla artiklar

Få det senaste först

Bli en del av vår community

  • Tillgång till alla artiklar
  • Få det senaste först
  • Bli en del av vår community

Läs mer