Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Uppgifter: Värderingen rusar i Einride – når över 13 miljarder

Robert Falck, grundare och vd Einride. Foto: TT
Robert Falck, grundare och vd Einride. Foto: TT

Full gas för de förarlösa lastbilarna – som fått in ny storägare.
"Affärerna går bra både i USA och Europa", säger grundaren och vd:n Robert Falck.


Breakit

Breakit

nyheter@breakit.se

Einride, som utvecklar självkörande eldrivna lastbilar, tog i våras in nästan 1 miljard kronor i riskkapital från bland annat Northzone, EQT Ventures och Maersk Growth. 

Sedan dess har bolaget gasat och det märks inte minst i hur aktien handlas i den så kallade gråhandeln med aktier som inte är noterade (här kan du lära dig allt om det).

Nu rapporterar nämligen Dagens Industri att kursen i Einride har stigit kraftigt sedan nyemissionen i maj. Då värderades bolaget till 2,8 miljarder kronor, nu värderas det till hela 13 miljarder kronor i handeln utanför börsen. 

Kort sagt har Einrides värdering stigit med omkring 350 procent under ett år.

Bolagets vd och grundare, Robert Falck, vill dock inte kommentera bolagets nuvarande värdering specifikt, enligt Di.

”Under året ökade förståelsen för det vi gör. Det avspeglade sig i ett ökat intresse och en större investeringsvilja från både nya och befintliga ägare, som velat öka sina positioner i bolaget. Jag kan väl bara konstatera att de måste tycka att priset i gråhandeln är bra givet den potentiella uppsidan”, säger Robert Falck till tidningen.

Aktier i Einride säljs bland annat via plattformen Tioex i Sverige, enligt Di. Tidningen skriver dock, med hänvisning till källor, att intresset för bolaget tilltagit bland amerikanska aktiemäklare och i USA.

Läs mer