Sök

Wework-grundaren lämnade stenrik – nu satsar han allt på lägenheter

WeWorkkontorshotellfastigheter

Adam Neumann, grundare och före detta vd på Wework. Foto: TT

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Kontorshotellet Wework kraschade men lämnade grundaren Adam Neumann förmögen. Nu köper han fastigheter för miljarder och ska förändra hyresbranschen.

Adam Neuman blev världskänd genom sitt arbete med att bygga upp det globala kontorshotellet Wework. Sedan kraschade allt och bilden av Adam Neumann blev en helt annan, något som berättats flitigt i nyhetsreportage och dokumentärer.

Men även om hajpen som var Wework till slut kraschade och gjorde många investerare till stora förlorare (jätten Softbank har exempelvis förlorat 7 miljarder på sin investering i Wework), så gick Adam Neumann själv ifrån olycksplatsen som en väldigt rik man

Nu rapporterar Wall Street Journal (via The Information) att Adam Neumann bygger ett fastighetsimperium.

Han ska enligt artikeln ha blivit majoritetsägare i fler än 4000 lägenheter, som tillsammans värderas till mer än 1 miljard dollar. Lägenheterna är belägna i olika städer runtom i USA.

Bakom uppköpen finns en plan att skaka om hela hyresmarknaden.

Wework har sedan den misslyckade börsnoteringen 2019 ändå tagit sig in på börsen genom en spac-affär och värderas idag till 6,6 miljarder dollar. Långt ifrån de 47 miljarder dollar som kontorshotellet värderades till som högst.

 

Läs mer