Goals utmanar Fifa – 170 miljoner till svenskens hemliga satsning

GoalsspelNFT

Andreas Thorstensson ska blanda fotboll och NFT:er i nytt spel. Foto: Arkiv/TT/Montage

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Fotbollsspelet Goals ska utmana Fifa och satsar på NFT:er. Nu avslöjar grundaren Andreas Thorstensson hur mycket pengar bolaget har tagit in till sin satsning.


Den tidigare EQT Ventures-partnern och techprofilen Andreas Thorstensson satsar idag på att utveckla tv-spel, där målet är att skapa ett högbudget fotbollsspel som också ska använda sig av blockkedjan och NFT:er. Det ska alltså vara ett spel som skulle kunna tävla mot de etablerade spelarna i branschen, där EA Games spelserie FIFA sitter på tronen idag. 

Breakit kunde i oktober förra året avslöja att projektet satts i rullning och den som följer grundaren eller bolaget i sociala medier bjuds ibland på uppdateringar om hur spelet utvecklas. 

Andreas Thorstensson har tidigare avslöjat att hans Goals backas av “fantastiska riskkapitalister och ängelinvesterare”, utan att avslöja hur mycket kapital det egentligen rör sig om.

Men nu meddelar han i ett inlägg på Linkedin att bolaget har tagit in hela 19 miljoner dollar, eller ungefär 172 miljoner kronor, i kapital. I inlägget uppmanar han samtidigt personer som vill vara med på resan att kontakta honom.

Belönas med digitala tillgångar

Av inlägget framgår också att studion har spelat sin första interna match i spelet mellan olika plattformar och att 22 personer nu arbetar i bolaget.

Tidigare har Andreas Thorstensson förklarat spelet såhär:

​​“Det (spelet reds.anm) kommer använda en modell där spenderad tid och skicklighet i spelet kommer att belönas genom digitala tillgångar (NFT:er) så att fler människor förhoppningsvis kan leva på att spela spelet.”

Fokus ska ligga på multiplayer och vara gratis att spela.

I oktober förra året meddelade bolaget att de plockat in Göran Syberg Falguera, tidigare på Dice, som medgrundare och teknikchef.

Breakit har sökt Andreas Thorstensson utan att få någon kommentar. 

Vet ni mer om projektet? Mejla oss på tips@breakit.se

Läs mer