Sök

Startup-byggaren tar sikte på nischade problem – lanserar sex nya bolag

Hidden dreamsStartups

Maria Norbeg.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Hidden Dreams ska starta 50 bolag på 5 år och har redan kommit en bit på vägen. Med uppbackning från bland annat techprofilen Saeid Esmaeilzadeh, fortsätter expansionen nu med sex nya bolag på ett bräde.

Den svenska inkubatorn och startup-byggaren Hidden Dreams har som idé att hitta och lösa dolda och ofta nischade problem i olika organisationer, oavsett bransch. För att sedan lansera ett nytt bolag för varje problemområde som identifieras. Nu meddelar Hidden Dreams att de följer upp sina första sex bolag med sex nya satsningar – med fokus på bland annat flygindustrin och legaltech.

“Målet för Hidden Dreams är att starta 50 bolag på fem år så vi är väldigt glada över att nå ytterligare en milstolpe som tar oss närmare det målet. Det är en stor bredd bland våra bolag och det grundar sig i att vi inte riktar in oss mot någon särskild bransch”, säger Maria Norberg, operativ chef och partner på Hidden Dreams, i ett pressmeddelande.

“Vi tycker manuella arbetsprocesser, eller vad vi kallar dolda problem, kan vara intressanta oavsett vart vi hittar dem. Däremot grundar vi bara B2B-bolag (försäljning mot företag reds.anm.), konsumentbeteenden är väldigt oförutsägbara så vi försöker hålla oss borta från de lite sexigare tech-innovationerna som Voi eller Klarna.”

Hidden Dreams grundades 2019 och backas bland annat av profilen Saeid Esmaeilzadeh och har tidigare tagit in 75 miljoner kronor i kapital

Bland de sex bolag som nu startas inom Hidden Dreams har bara hälften fått namn i dagsläget, där Wisello, Abacube och Tribitum utvecklar olika former av lösningar inom områdena tillverkningsindustrin, försäkringsbranschen och inom legal tech.

Alla bolag uppges däremot satsa på SaaS-plattformar för sina respektive problemområden, enligt pressmeddelandet.

Läs mer