Sök

Albert slår till – köper Jaramba för många miljoner

AlbertEdtechBörs

Alberts grundare Arta Mandegari och Salman Eskandari

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

Albert har slagit in på förvärvsstråket.

Utbildningsappbolaget köper sin motsvarighet för yngre barn, Jaramba, för cirka 10 miljoner kronor.

Jaramba har cirka 4500 betalande prenumeranter och de får tillgång till innehåll som riktar sig till barn mellan två och fem år. Det handlar om läsning, räkning och lek. 

”Förvärvet av Jaramba är tydligt tillväxtorienterat. Genom detta förvärv får vi en helt ny kund- och produktkategori samtidigt som vi bygger läroplattformen både på bredden och djupet”, säger Arta Mandegari och Salman Eskandari, grundare av Albert, i ett pressmeddelande. 

Grundarduon tror också att adderingen av Jaramba kommer att ha en positiv effekt vad gäller kunder som avslutar sina abonnemang, churnen. 

“Innehållet i Jaramba kopplar an till flertalet IP-rättigheter till populära barnkaraktärer såsom Hello Kitty, Pino och Timmy Lamm”, skriver Albert om tillgångarna som lockade. 

Jaramba spås ha årliga återkommande intäkter, det som brukar förkortas ARR, någonstans mellan 5 och 10 miljoner kronor under 2022. Det förvärvade bolaget bedöms ha en positiv effekt på Alberts resultat nästa år, åtminstone på resultatnivån ebita. 

Hälften av köpeskillingen på totalt 10 miljoner kronor kommer att betalas med aktier i Albert, närmare bestämt 100000 stycken. Säljarna blir alltså 5 miljoner kronor rikare och ägare till cirka 0,6 procent av aktierna i Albert. 

I samband med noteringen på First North i början av oktober tog Albert in 265 miljoner kronor och via emissionen fick bolaget cirka 6500 nya ägare. I bolagets ägarlista finns flera namnkunniga investerare, däribland Lena Apler, Håkan Roos och Mathias Kamprad

Läs mer