E-handlaren Partytajm tokrusar på börsen – nu stoppas handeln i aktien

Partytajm

Det var då – ledningen för Partytajm ringer i klockan i samband med noteringen av bolaget.

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Ledningen för e-handelsbolaget Partytajm agerar på onsdagsförmiddagen efter den mystiska uppgången i aktien.

Partytajm, ett e-handelsföretag inom kalasprodukter, stiger kraftigt i onsdagens handel och NGM-börsen har nu beslutat att stoppa handeln med aktierna med omedelbar verkan.

Handelsstoppet sker eftersom investerarna inte i tillräcklig omfattning har tillgång till information om emittenten eller det finansiella instrumentet.

I ett efterföljande pressmeddelande skriver bolaget att det enligt styrelsens kännedom inte finns någon direkt underliggande anledning eller kurspåverkande ej offentliggjord information som föranleder dagens kursutveckling.

Aktien har som högst handlats till 52,2 och senast betalt var 38,6 kronor, en uppgång med 370 procent för dagen. Drygt 35 000 aktier hade bytt ägare efter cirka en timmes handel, vilket innebär att det är låg volym. Börsvärdet ligger på cirka 35 miljoner kronor efter den kraftiga kursrörelsen.

Partytajm började handlas på NGM Nordic SME den 10 november. Kursen svängde då mellan 8 och 19 kronor. Bolaget gjorde ingen traditionell ägarspridning inför noteringen vilket innebär att det saknas teckningskurs att jämföra med. Fram till i måndags har aktien gått svagt och sjunkit till 5 kronor innan uppgången började ta fart under gårdagen.

Partytajm är aktiva primärt på den svenska marknaden och säljer partyartiklar och dekorationer till olika högtider. Bolaget omsatte 3,1 miljoner kronor under det tredje kvartalet, och hade ett justerat ebitda-resultat på -0,3 miljoner kronor. Resultat belastas av engångskostnader om cirka 2,4 miljoner kronor.

Läs mer