Sök

Riskkapitalbolagen slår nya rekord – här är VC-firmornas planer inför 2022

NorthzoneSpintop Venturesriskkapital

Övre raden: Linda Höglund (Luminar), Luca Banderet (J12), Lars Jörnow (EQT Ventures), Tommy Jacobson (Zenith). Undre raden: Finn Persson (Spintop), Jessica Schultz (Northzone) och Staffan Helgesson (Creandum).

Stefan Lundell

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Tillsammans ska de svenska VC-bolagen nästa år ta in hela 20 miljarder kronor till nya fonder.

Det visar Breakits kartläggning där vi också berättar om den extremt lukrativa avgiftsmodellen som gjort personerna bakom riskkapitalbolagen förmögna.

De senaste veckorna har jag samtalat med en handfull av Sveriges tyngsta riskkapitalister. Två saker har varit genomgående i alla samtal – riskkapitalisterna arbetar med att resa nya miljardfonder men ingen av dem vill uttala sig i frågan med namn.

Bakgrunden till hemlighetsmakeriet är att de av legala skäl helt enkelt inte får gå ut publikt och tala om nya fonder innan pengarna officiellt är säkrade.Men med hjälp av en rad källor kan vi på Breakit redan nu ändå avslöja att 2022 kommer bli ett rekordår för den svenska VC-industrin.

Vår kartläggning visar att svenska riskkapitalbola...

  • Pris från
  • 349 kr
  • /månad

Få tillgång till all vår journalistik – bli medlem på Breakit!

Genom att fylla i din mejl och klicka på knappen samtycker du till att Breakit sparar din e-postadress. Läs mer här om hur vi hanterar personuppgifter.

Tillgång till alla artiklar

Få det senaste först

Bli en del av vår community

  • Tillgång till alla artiklar
  • Få det senaste först
  • Bli en del av vår community

Läs mer