Flat Capital går in i Kry – köpt aktier för miljoner

KryFlat capitalBörsen

Paret Siemiatkowski och Krys vd Johannes Schildt

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

Paret Nina och Sebastian Siemiatkowskis bolag Flat Capital har köpt aktier i Kry för 10 miljoner kronor.

“Jag tror starkt på Johannes”, säger Klarna-grundaren.

I slutet av oktober noterades familjen Siemiatkowskis investeringsbolag Flat Capital vars portfölj innehåller aktier i en rad onoterade bolag, exempelvis Klarna och Budbee. Nu utökas den med aktier i vårdbolaget Kry. 

Flat Capital har nämligen köpt aktier av en annan ägare (just nu oklart vem) för 10 miljoner kronor. 

Kry grundades av bland andra Johannes Schildt som fortfarande är vd. 

“Jag är glad att Flat får möjlighet att vara med på Krys fortsatta resa. Jag tror starkt på Johannes, hans team och deras vision om att förbättra och utveckla vården för alla”, säger Flat Capitals huvudägare, och Klarnas vd, Sebastian Siemiatkowski i pressmeddelandet med anledning av affären. 

Kry brukar beskrivas som en digital vårdgivare, men har på senare år även fysiska vårdcentraler. 

"Kry utvecklar framtidens sjukvård och jobbar för ett proaktivt och preventivt sjukvårdssystem", lyder Flats beskrivning av Kry enligt onsdagsmorgonens pressmeddelande, 

Vårdbolaget har inte bara verksamhet i Sverige, utan även i England, Norge, Frankrike och Tyskland. Bolaget har över 900 anställda i dagsläget. 

Notering på gång?

Nyligen fick Breakits trogna läsare reda på att Capital Group köpt cirka 3 procent av aktierna i Kry, vilket enligt den här publikationens skvalleralster Off the record kan vara ett tecken på att en börsnotering närmar sig för bolaget. 

Priset inför Flat Capitals notering låg på 10 kronor per aktie. Det var i slutet av oktober och kursen steg brant under de första veckorna. Aktien nådde nästan 40 kronor. Men sedan dess har den dalat och på tisdagen stängde den på drygt 27 kronor.  

Investeringen om 10 miljoner kronor i Kry kan sättas i relation till att bolaget har ett börsvärde om cirka 650 miljoner kronor.

Läs mer