Sök

True Global Ventures satsar på Fotografiska-grundarnas hemliga bolag: “Fantastiskt och spännande”

True Global VenturesPicture ThisNFT

Dušan Stojanović, grundare True Global Ventures och Jan och Per Broman. Foto: Press och TT

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Fotografiska-grundarna får ny backning till sin satsning.

Ett tag var det inget som var så hett som Non Fungible Tokens, NFT. Kort förklarat är NFT:s digitala föremål som bara kan ägas av en person (för en mer utförlig förklaring läs här). Föremålen som skapades rusade i värde och Breakits egen Tobias Blixt lyckades öka sin förmögenhet med 6.500 procent.

Ett av bolagen som har satsat stort är Picture This som grundades tidigare i år av Oscar Otteborn, tidigare toppchef på Samsung i Norden, Fotografiskas grundare Per och Jan Broman och Panagora-grundaren Moon-Suck Song. Fram tills nu har de varit ganska hemliga med vad de ska göra men i samband med en investering från True Global Ventures avslöjar de mer.

Bolaget ska bygga en plattform där NFT:s kan säljas och marknadsföras och är tänkt att fungera som en plattform mellan fysiska och digitala fotoverk. Målet är att man ska nå både de som köper fotokonst för första gången och erfarna köpare, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Nu får man in True Global Ventures som delägare när Dušan Stojanovićs skapelse investerar 1,6 miljoner dollar, motsvarande ungefär 14,5 miljoner kronor i bolaget.

“Det kommer bli fantastiskt och spännande att, med den stora kunskapen om fotokonst som finns på Picture This, föra fotokonsten in i den digitala världen med ägande via NFT:s”, säger Henrik von Schoultz, en av grundarna av True Global Ventures.

“För många fotografer är NFT:s och digital konst ett naturligt och spännande steg för att nå deras publik”, säger Oscar Otteborn, vd på Picture This.

“Att vi nu har TGV med deras erfarenhet av NFT:s som investerare stärker oss ytterligare.”

Läs mer