Sök

Han blir ny vd på Industrifonden: “Ska göra Sverige starkare”

Industrifonden

Peter Wolpert, ny vd på Industrifonden. Foto: Press

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Förra vd:n lämnade i somras – nu är det klart vem som tar över rollen.

I somras blev det klart att David Sonnek lämnar jobbet som vd på Industrifonden. Sonnek, som har en bakgrund på SEB, ska istället ratta Navigare Ventures, ett bolag inom Wallenbergssfären.

Sedan dess har vi svävat i ovisshet om vem kliver in i vd-rollen på Industrifonden. 

Men nu är det klart. Det blir Peter Wolpert som tar över den åtråvärda stolen. Han grunda läkemedelsbolaget Moberg Pharma, ett bolag som numera omsätter över 330 miljoner kronor, för 15 år sen. 

“Vi är mycket glada över att ha rekryterat Peter Wolpert till ny vd för Industrifonden”, säger fondens styrelseordförande Birgitta Stymne Göransson i ett pressmeddelande.

 “Peters erfarenhet av att ta bolag från innovation till kommersialisering, hans samhällsintresse och hans passion för forskning och teknikutveckling kommer att bli en stor tillgång för fonden.”

Industrifonden förvaltar 6 miljarder svenska kronor och investerar i bolag i tidiga faser, framförallt inom deep tech, life science och innovativa affärsmodeller. Vanligtvis investerar de 10-50 miljoner i bolag.

”Industrifonden har en enormt viktig roll att fylla genom att i tidigt skede investera i de bästa innovationsbolagen och stötta dem att bygga framgångsrika verksamheter som kan nå ledande positioner på en internationell marknad” säger Peter Wolpert.

“Att skapa företag ur banbrytande innovationer kräver uthålliga investerare med en djup förståelse för nya teknologier och villighet att ta risk. Jag ser mycket fram emot att arbeta med teamet på Industrifonden, de bästa entreprenörerna och investeringspartners för att göra Sverige starkare.”

Läs mer