Sök

Annonssamarbete med Elite Hotels

Det mest unika hotellet i hela landet

Tobias Lundgren

En hotellupplevelse som varken går att hitta i Stockholm, Köpenhamn – eller New York. Här är fem anledningar varför nya The Wood Hotel i Skellefteå är något utöver det vanliga.

Historiskt har hotellkoncernen Elite Hotels förvärvat och omsorgsfullt förädlat traditionsrika stadshotell och gästgiverier. När The Wood Hotel i Skellefteå slog upp portarna under hösten 2021 var det därför en milstolpe.

Byggnaden är nämligen en av de mest banbrytande som skapats, ett arkitektoniskt mästerverk som saknar motstycke i Sverige – och kanske i hela världen. Men vad är det då som gör The Wood Hotel så unikt?

  • Blicka ut från rummet i en av världens högsta träbyggnader

Internationell press har vallfärdat till Skellefteå för att rapportera om, och hylla, The Wood Hotel. Nu kan du själv uppleva allt som den omtalade träskyskrapan har att erbjuda.

Bland annat:

  • Spabad med norrsken eller midnattssolen som sällskap

På våning 20 i The Wood Hotel ligger Vana spa. Där kan besökarna njuta av en hamam-upplevelse med milsvid panoramautsikt över de norrländska vidderna. Njutbara drinkar, bastubad, behandlingar och en uppvärmd pool som är öppen året runt borgar för en upplevelse som inte går att hitta någon annanstans i världen.

BOKA DIREKT: Få en drömhelg på The Wood Hotel. Läs mer här!

  • Klimatpositivt boende – på riktigt

Från byggnadens stommar som är gjord av lokalt trä, till fossilfri el från Skellefteälven som kan lagras i Northvolt-batterier för framtida användning. På The Wood Hotel tar man hållbarhet till nästa nivå. Faktum är att The Wood Hotel under sin livstid ska ta upp mer CO2 än vad hotellverksamheten producerar.

  • Exklusiva matupplevelser med lokala råvaror

The Wood Hotel är fullspäckat av matupplevelser. På bottenvåningen erbjuder café- och restaurangkonceptet Paolo’s italienska rätter. Fyra våningar upp går det äta rätter som ”Paltschwimmen”, pölsa och älgkebab, varianter på traditionella rätter med uteslutande lokala råvaror. Längst upp i The Wood Hotel bjuder Miss Voon på asiatisk fusion med oslagbar utsikt.


Foto: Ted Logart / Visit Skellefteå

  • Unika norrländska upplevelser – med hotellet som bas

I Skellefteå med omnejd finns det massor av upplevelser, året runt. Under vinterhalvåret kan man bara en kort resa från The Wood Hotel åka hundsläde, hitta milslånga längdskidspår, fiska, ta liften upp i någon av de många skidbackarna, eller upptäcka den lokala kulturen och traditionellt norrländskt hantverk.

”Tar vårt motto till sin spets”

På Elite Hotels är man övertygade om att The Wood Hotel är en besöksmagnet, som kommer att locka både svenska och internationella gäster. Hotellet erbjuder konferensmöjligheter för upp till 400 personer, så att både små och stora företag kan ge de anställda en upplevelse de sent ska glömma.

”Vi jobbar enligt mottot ‘sinnen skapar minnen’. På The Wood Hotel tar vi det till sin spets med mat i världsklass, sköna spaupplevelser och en helt unik miljö i en bygd som står inför en enorm tillväxt de närmaste åren”, säger Tomas Bäcklund, marknadschef på Elite Hotels Sweden.

”Går inte att hitta i storstäderna”

Enligt honom går upplevelsen på 20 våningen i The Wood Hotel inte att hitta någon annanstans – i hela världen.

”Vana Spa är en central del i hela upplevelsen. Känslan att bada i den uppvärmda poolen, när lufttemperaturen går ner mot -25, och samtidigt blicka ut över de norrländska vidderna. Något jämförbart går inte att hitta i storstäder som Stockholm, Oslo eller Köpenhamn. The Wood Hotel är verkligen det mest unika hotellet i hela landet.”

Läs mer om The Wood Hotel och boka din vistelse här!

Läs mer