Carolina Brandtman lämnar vd-posten på Qliro – ingen ersättare klar

Qlirofintech

Carolina Brandtman, vd Qliro.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör och Nyhetschef

Lämnar efter tre år som vd – och ingen ersättare är klar.

I den senaste kvartalsrapporten gav betalbolaget Qliro sig själva underkänt. 

“Vi är inte nöjda med den finansiella utvecklingen och den nuvarande tillväxttakten. Vårt primära fokus framöver är att öka tillväxten och förbättra vår effektivitet”, skrev Qliros vd Carolina Brandtman då.

På torsdagsmorgonen kom beskedet att hon lämnar rollen som vd på bolaget.

”Carolina Brandtman har under sina tre år som vd för Qliro lett bolaget på ett förtjänstfullt sätt och avsevärt stärkt bolagets konkurrenskraft", säger Lennart Jacobsen, styrelseordförande i bolaget i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Därför var det oundvikligt att Carolina Brandtman fick gå

"Under Carolinas ledarskap har Qliro gått från att vara en del av en e-handelskoncern till att vara ett självständigt noterat börsbolag på Nasdaq Stockholm. Styrelsen bedömer att det nu är rätt tillfälle för ett nytt ledarskap som kan leda Qliro mot ökad lönsamhet och fortsatt tillväxt.”

Bolaget inleder jakten på en ny vd direkt, Carolina Brandtman sitter kvar på posten under en övergångsperiod.

Fått tuff kritik under hösten

Under hösten har Qliro fått hård kritik för sitt sätt att marknadsföra privatlån via mejl. En granskning som Svenska Dagbladet gjorde visade att om du köpte en mascara från Bianca Ingrossos Caia Cosmetics och använde Qliros betalningsplattform fick du mängder med mejl från Qliro om deras privatlån.  

Avslöjandet ledde till massiv kritik, bland annat från Bianca Ingrosso själv, och Qliro upphörde med den typen av marknadsföring. 

Vd-sortin kan även ses i ljuset av att Qliros aktie gått uselt under 2021. Kursen har fallit med 40 procent under de sex senaste månaderna. Börsvärdet understiger nu 500 miljoner kronor.

Qliro omsatte förra året 380 miljoner och gjorde en förlust på 81 miljoner.

LÄS OCKSÅ: Fintech-Sveriges hetaste i siffror – tillväxten, marginalerna, snabbväxarna och "förlorarna"

Läs mer