J2L köper Techship: "Vi är mycket glada"

Almi InvestIoT

Louise Lindh, på J2L Holding. Foto: TT / Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Techship från Göteborg får nya ägare.

Det Göteborgsbaserade techbolaget Techship får en ny majoritetsägare i näringslivspersonen Louise Lindhs och maken Johan Lindhs investeringsbolag J2L Holding. Det framgår i ett pressmeddelande från Almi Invest – som meddelar att de säljer hela sitt innehav på 11 procent till en likvid på fem gånger sitt investerade kapital.

“Vi är mycket glada över att ha varit en av de första externa investerarna i Techship. Under vår tid som delägare har bolaget uppvisat stark tillväxt genom en stor internationell försäljning och etablering av verksamhet i USA”, säger Björn Westman, Investeringsansvarig på Almi Invest.

Techship, som levererar trådlösa komponenter för inbyggda system och industriella IoT-applikationer, omsatte 90 miljoner kronor under 2020, vilket var en minskning med 10 miljoner från året innan. Resultatet skrevs till minus 23.000 kronor. 

Bara grundarna kvar som ägare

Efter affären, som meddelades under onsdagsmorgonen, har Louise och Johan Lindhs investeringsbolag köpt ut samtliga externa investerare från Techship, samtidigt som grundarna finns kvar som delägare. 

“Techship har genom sin djupa tekniska och kommersiella kunskap byggt en stark nischad position på marknaden. I den snabba transformation vi ser hos kunderna, där alltmer information skall tas ut av produkter med ökade krav på realtidsuppdateringar, har Techship visat sig vara en stabil och kunnig partner”, säger Johan Lindh, VD J2L Holding.

Louise Lindh är dotter till finansmannen och miljardären Fredrik Lundberg och hon startade investeringsbolaget J2L tillsammans med sin make Johan Lindh 2009.

Läs mer