Sök

Resolution Games köper Zero Index

Resolution Gamesspelbranschen
Tommy Palm, grundare och vd på Resolution Games. Natalie Mellin, Ebba Waltré och Johan Gästrin ansluter till Resolution Games. Foto: Press/iStock

Tommy Palm, grundare och vd på Resolution Games. Natalie Mellin, Ebba Waltré och Johan Gästrin ansluter till Resolution Games. Foto: Press/iStock

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

I samband med affären presenterar Resolution Games flera tunga nyrekryteringar.

Svenska spelutvecklaren Resolution Games med Tommy Palm i spetsen har blivit en riktig storspelare på den, än så länge, nischade marknaden för VR- och AR-spel och hade en nettoomsättning på omkring 55 miljoner kronor.

Strax innan sommaren i år meddelade bolaget också att de tog in 200 miljoner kronor med syftet snabba på utvecklingen i bolaget ytterligare. 

Och nu meddelar Resolution Games sitt första förvärv sedan kapitalrundan, där bolaget köpet upp Linköpingsbolaget Zero Index. Spelstudion har i dagsläget fyra anställda, men planen är att öka den siffran – samtidigt som de kommer att verka under nya namnet Resolution Tech.

“Teamet bakom Zero Index har ett antal imponerande prestationer bakom sig, inklusive deras exemplariska arbete som hjälpte oss att ta Carly and the Reaperman till Oculus Quest tidigare i år”, säger Tommy Palm vd och grundare av Resolution Games och fortsätter:

“Efterfrågan på fantastiska VR- och AR-upplevelser växer exponentiellt och utbudet av hårdvara som ligger i pipen från de stora techbolagen är större än någonsin. Att då ha ett team med mycket erfarenhet i att ta spel till olika marknader och plattformar kommer att hjälpa oss att fortsätta nå nya spelare”.

Flera nyrekryteringar

I samband med nyheterna om förvärvet presenterar Resolution Games även fyra tunga nyrekryteringar. 

Det handlar om Natalie Mellin, som blir ny head of people and culture. Hon har tidigare erfarenhet av att jobba med bolag som Spotify, King och General Electric. Ebba Waltré blir ny general counsel för att leda bolaget legala arbete i operationella frågor, med bakgrund från Nasdaq och Verizon. Johan Gästrin kommer in som produktchef och har tidigare arbetat på H&M och King Digital och Rickards Åstrand, med bakgrund från bland annat PwC, blir Resolution Games ekonomichef.


Natalie Mellin, Ebba Waltré och Johan Gästrin ansluter till Resolution Games

“Vi jobbar med ett hantverk på Resolution Games, vi lever och andas och älskar vad vi gör. Vi är lyckligt lottade som kan få så otrolig talang till företaget, samtidigt som vi strävar efter att alla ska vara genuint glada över att arbeta på Resolution Games och känna att de ska känna att vår produkt är en spegling av att vi lyckas med det målet”, säger Tommy Palm.

Läs mer