Vi sopsorterar och väljer gröna elavtal (eller är med i Breakit Impact Challenge). Det saknas inte engagemang för att rädda vår planet från klimatförändrignarna. Men en av de största miljöbovarna är faktiskt maten vi lägger på våra tallrikar. Ett kilo kött ger ungefär 25 kilo i koldioxidutsläpp, eller som att köra en vanlig bil 12-15 mil. Men det händer som bekant saker i matindustrin och nyligen släppte branschorganisationen Livsmedelsföretagen en film som de hoppas ska förändra folks attityd och få människor att börja prata om livsmedelsproduktion. PRODUCERAR MÄNNISKOKÖTT TILL MAT I filmen Eat a Swede, får vi följa forskaren och entreprenören Erik Karlsson som när en dröm om att producera och sälja kött framodlat av celler från svenskar. Han försöker bland annat övertyga skådespelaren Alexander Skarsgård att donera sina celler. "Det är den enda produkten vi har samtycke till att äta", säger han i filmen. "Vi har en donator som ger sina celler och säger att det är okej att vi äter dem." "Det krävs någonting annorlunda för att nå igenom bruset och annorlunda väcker alltid känslor," säger Jimmy Sandell, kommunikationschef på Livsmedelsföretagen. "Men vi tror att de flesta förstår att vi gör det här med glimten i ögat och med ett gott syfte. Vi vill att fler, i synnerhet unga människor, upptäcker hur spännande och viktigt det är att arbeta med livsmedel så att vi kan lösa den här utmaningen ännu fortare." Se filmen här nedan.