Paulina Neuding säljer sina aktier i Bulletin – för 1 krona

BulletinMediaMedier

Paulina Neuding, tidigare chefredaktör på Bulletin.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Den tidigare chefredaktören klipper banden med Bulletin och säljer alla sina aktier i bolaget.

Stormen i mediesatsningen Bulletin fortsätter, men en som inte kommer att fortsätta vara en del i de många turerna i bolaget är den tidigare chefredaktören Paulina Neuding. Hon meddelar nu nämligen att hon säljer alla sina aktier i nyhetssajten – för en(1) krona. Det rapporterar DN med hänvisning till ett inlägg på Facebook.

När Bulletin lanserades var det med stora visioner om att utmana mediesverige och att bygga ett slags svenskt New York Times. Flera namnstarka investerare valde också att backa projektet (bland annat Paradox Interactive-grundaren Fredrik Wester). 

Men det tog inte lång tid innan Bulletin började skakas av flera interna bråk och avhopp.

Att Paulina Neuding säljer sina aktier i Bulletin innebär att hon inte längre har någon koppling till bolaget. Neuding har tidigare sagt till DN att hon inte längre har någon roll i Bulletin sedan hon lämnade sitt uppdrag som chefredaktör och att alla kommunikation med övriga ägare sker via ombud.

”Med detta avslutas till sist även mitt ägande i bolaget. Jag önskar nu tidningens anställda all lycka till och arbetsro framöver”, skriver hon själv i ett inlägg på Facebook.

Bulletin har tidigare vägrat att lämna ut sin aktiebok. Men Breakit kunde nyligen avslöja hur ägandet i bolaget egentligen sett ut, något som framkom i samband med att medgrundaren Pontus Tholin begärde en särskild granskning av bolagets ekonomi.

Där framgick bland annat att Paulina Neuding ägde över 18 procent av Bulletin.

LÄS MER: Dokumentet Bulletin ville dölja: Alla ägarna (namn för namn) – och mejlen som vittnar om nya sprickan

Läs mer