Lär dig värdera onoterade techbolag – ny omgång av succékursen i M&A och finansiell analys

VärderingarFörvärvBreakit Crash Course

Mattias Borg är kursledare för Breakits värderingskurs

Klara Sernemyr

Oavsett om du idag ingår i ledningsgrupp, är styrelseledamot eller ägare av ett techbolag är företagsvärdering aktuellt för dig. Att kunna bedöma värdet på ett bolag och framförallt vad som påverkar värdet, blir allt viktigare i dagens snabbt växande näringsliv – inte minst i tech-sektorn.

För att hjälpa dig på traven har Breakit startat ännu en omgång av succékursen om hur du värderar privata techbolag. Kursen har snabbt blivit en av Breakits mest populära, och tillsammans med Mattias Borg från M&A-rådgivaren Stratema lägger vi fokus på Mergers & Aquisitions (M&A). 

Läs mer och anmäl dig till kursen här!

Kursen, som sker vid fyra tillfällen går bland annat igenom:

  • Olika värderingsmetoder och skillnaden mellan att värdera stabila respektive snabbväxande bolag, publika respektive privata bolag 

  • Vilka värdedrivare som påverkar värdet i techbolag

  • Hur ska du förhålla dig till bolagets affärsmodell?

  • Vad ska du leta efter i räkenskaper och affärsplan?

  • Fördelar och nackdelar med olika värderingsprinciper?  

  • Begrepp och tankesätt kring transaktioner och M&A-processen

  • Hur en tech M&A-process går till i dagens globala marknad

  • Konkreta tips och kunskaper som ger dig en stadig grund

  • Förstå och analysera prognoser utifrån bolagsinformation och branschdata

Du kan nätverka med dina kurskamrater på plats och behålla flexibiliteten med att delta på distans. Kursen sker nämligen både på plats i klassrum och digitalt på distans.

Vi blandar teori med praktiskt arbete i form av värdering av olika case. Kursen fungerar som en introduktion till att du sedan på egen hand ska kunna genomföra värderingsanalyser, bedöma andras värderingsrapporter eller driva värdebaserade affärsstrategier genom styrelse- eller ledningsarbete.

Är du företagsledare, ekonomichef eller ansvarig för affärsutveckling, eller annan typ av ledare som jobbar med företagsförvärv och företagsöverlåtelser (M&A) så är denna kurs perfekt för dig! Kursen passar även dig som är entreprenör och vill lära dig mer om en värderingsprocess inför exempelvis en framtida exit, förvärv eller kapitalanskaffning. Även investerare som överväger att investera i emissioner eller majoritetsförvärv. 

Kursen startar den 2 september och löper över fyra tillfällen. Begränsat antal platser – anmäl dig här!

Läs mer