Lär dig värdera onoterade techbolag – ny omgång av kurs i M&A och finansiell analys

VärderingarBreakit Crash Course

Mattias Borg är kursledare för Breakits värderingskurs

Diana Demin

Diana Demin

Marknadskoordinator

Lär dig värdera onoterade techbolag med M&A-experten Mattias Borg och Breakit. Nu kommer vår populära kurs i en omarbetad version med mer fokus på M&A. Kursstart 27 januari!

Oavsett om du idag ingår i ledningsgrupp, är styrelseledamot eller ägare av ett techbolag är företagsvärdering aktuellt för dig. Att kunna bedöma värdet på ett bolag och framförallt vad som påverkar värdet, blir allt viktigare i dagens snabbt växande näringsliv – inte minst i tech-sektorn.

För att hjälpa dig på traven har Breakit startat en fördjupningskurs i just hur du värderar privata techbolag. Kursen har snabbt blivit en av Breakits mest populära och nu lanserar vi en ny version tillsammans med Mattias Borg från M&A-rådgivaren Experia Corporate Finance Advisors. Nu blir det även mer fokus på Mergers & Aquisitions (M&A). 

Läs mer och anmäl dig till kursen här!

Kursen, som sker vid fyra tillfällen går bland annat igenom:

  • Grundprinciperna för värdering av onoterade bolag

  • Hur olika affärsmodeller påverkar bolagsvärdet på kort och lång sikt

  • Grunderna i finansiell analys som är nödvändiga för att kunna arbeta med företagsvärdering

  • Hur du analyserar branscher och upprättar prognoser utifrån bolagsinformation och branschdata

  • Grunderna i en M&A-process (specifikt inom tech)

  • Hur du använder och tolkar de mest använda värderingsmetoderna

Nytt för våren 2022! Nu kan du både nätverka med dina kurskamrater på plats och behålla flexibiliteten med att delta på distans. Vårens upplaga kommer ske både på plats i klassrum och digitalt på distans.

Vi blandar teori med praktiskt arbete i form av värdering av olika case. Kursen fungerar som en introduktion till att du sedan på egen hand ska kunna genomföra värderingsanalyser, bedöma andras värderingsrapporter eller driva värdebaserade affärsstrategier genom styrelse- eller ledningsarbete.

Är du företagsledare, ekonomichef eller ansvarig för affärsutveckling, eller annan typ av ledare som jobbar med företagsförvärv och företagsöverlåtelser (M&A) så är denna kurs perfekt för dig! Kursen passar även dig som är entreprenör och vill lära dig mer om en värderingsprocess inför exempelvis en framtida exit, förvärv eller kapitalanskaffning. Även investerare som överväger att investera i emissioner eller majoritetsförvärv. 

Kursen startar den 27 januari och pågår i fyra veckor. Begränsat antal platser – anmäl dig här!

Läs mer