Sök

Efter vd-bytet: Här är framtidsplanen för Caia

Caia cosmetics
Adeline Sterner tar över vd-rollen för Bianca Ingrossos Caia Cosmetics efter Mikael Snabb. Foto: Press

Adeline Sterner tar över vd-rollen för Bianca Ingrossos Caia Cosmetics efter Mikael Snabb. Foto: Press

Åsa Johansson

Åsa Johansson

Reporter

Mikael Snabb kliver ned från vd-stolen i Bianca Ingrossos Caia Cosmetics. Nu ska den tidigare toppchefen fokusera på att ta sminkbolaget till nya marknader. “Vi vill fortsätta bygga ett trovärdigt och genuint varumärke”, säger han till Breakit om utlandsplanerna.

”Det är inte så dramatiskt som det kanske låter utan det är snarare ett naturligt nästa steg.”

Så säger Mikael Snabb, som fram tills nu varit vd på Bianca Ingrossos sminkbolag Caia Cosmetics, om det stundande vd-bytet. Näst på tur att ta över stafettpinnen blir Adeline Sterner, som Breakit rapporterade om på torsdagskvällen. 

”Vi har drivit det här bolaget till att omsätta 300 miljoner i år, kanske mer än så. Organisationen har vuxit väldigt mycket och väldigt snabbt, så jag tror att det är för bolagets bästa med ett vd-byte för att jobba ännu mer med organisationen. Och nu har vi hittat rätt person”, säger Mikael Snabb. 

Han påpekar att Adeline Sterner har en ”fantastisk bakgrund” för att ta Caia vidare framåt. Sterner har tidigare bland annat jobbat inom McKinsey och har erfarenheter från att integrera olika utvecklingsprocesser i bolag. 

”Hon är också en person som vi alla gillar och hon är rätt person för att föra vidare den kultur som vi har byggt upp inom Caia och med vårt stora comminuty, som är jätteviktigt.”

Tidigare under hösten kunde Breakit berätta att Ingrosso i en vlogg på Youtube pratade om att en ny vd ska börja i Caia. Men när Breakit då kontaktade Snabb sa han att så inte var fallet. 

Var det Adeline Sterner som Bianca Ingrosso pratade om tidigare i höstas? 

”Det vet jag inte, det måste du fråga Bianca om.”

När Mikael Snabb kliver ned från vd-posten kommer han att fortsätta operativt i bolaget och fokusera på affärsutveckling och nya marknader. 

”När bolaget växer så pass mycket som det har gjort blir vd-rollen annorlunda än den var i början. Och jag trivs bäst med att jobba ute i teamen och inom olika områden. Så det känns som ett naturligt steg”, säger han.

Under nästa år är siktet inställt på att slå igenom i Tyskland, berättar han. 

”Vi kommer att jobba där på samma sätt som i Sverige och vi vill fortsätta bygga ett trovärdigt och genuint varumärke.”

Hur kommer ni att jobba med marknadsföring där – Ingrosso är ju inte lika stor i Tyskland som i Sverige, eller?

 “Nej, det är hon inte. Vi kommer att jobba med några profiler långsiktigt som kommer att ta med sina följare på Caia-resan och de profilerna komma att associeras med Caias varumärke”, säger Mikael Snabb.

Breakit har tidigare rapporterat om att Snabb finns med i styrelsen för ett nytt bolag – Ani Who – där även Bianca Ingrosso, Lovisa Worge och Jesper Matsch står med som styrelseledamöter. Men att Mikael Snabb kliver ned från vd-posten i Caia kommer inte innebära att han bli aktiv inom den nya satsningen. 

”Nej, utan det är en investering där varken jag eller Jesper kommer vara operativa. Där har vi Tomaj (Sangchi, redaktionens anmärkning) som vd. Det kommer blir jättespännande att vara med på den resan”, säger Mikael Snabb.

Läs mer