Hennes första år med Things: "Vi har druckit 70.000 koppar kaffe"

Hennes första år med Things: "Vi har druckit 70.000 koppar kaffe"

T.v: Linda Krondahl

Jonas de Lange

Reporter

Linda Krondahl, medgrundare och vd för Things, berättar om kontorshotellets första år.

I torsdags firade Things sin ettårsdag. Över 250 personer var med och firade det första året tillsammans med hårdvarubolagen som sitter på kontorshotellet.

“Vi har haft ett fantastiskt första år. Som alla ettåringar så har vi väl haft några sömnlösa nätter men totalt har det varit otroligt bra. Nu är vi uppe och går”, säger Linda Krondahl, vd på Things.

Hon grundade Things för ett år sedan tillsammans med IOT-experten Magnus Melander. Acceleratorn Stings vd, Pär Hedberg, är styrelseordförande i bolaget.

Redan första året går kontorshotellet med vinst och har idag över 30 bolag som delar på huset vid KTH i Stockholm.

“Vi har 130 personer som sitter på kontoret nu. Under första året har vi haft drygt 100 event med interna och externa tillställningar. Sedan räknade vi ut att vi har druckit 70.000 koppar kaffe. Så kan man summera året i siffror”, säger Linda Krondahl.

Under det kommande året kommer Things bland annat att satsa på att få in ännu fler bolag och personer i sina lokaler.

“Det är redan fem-sex bolag som har flyttat ut igen för att de har växt ur lokalerna. Om vi maxar alla öppna ytor och alla rum kan vi säkert få in 200 pers, men vi satsar på att i alla fall få in 20-30 personer till under året. Några platser måste vi ha lediga ifall det dyker upp något”, säger hon.

Idag sitter hårdvarubolag som Mind Music Labs och Caroline Waleruds Volumental på Things kontor.

Volumental utvecklar 3D-scanning som bland annat kan användas för att skriva ut prylar med 3D-skrivare. Vi har bland annat rapporterat om bolagets samarbete med den tyska glasögonproducenten Mykita, som gör det möjligt att skriva ut bågar med 3D-skrivare.

Just 3D-printing är en av trenderna som Linda Krondahl tror kan växa framöver.

“Tittar man på vad som förändrar samhället så tror jag att 3D-skrivare kan blir riktigt stort, kanske inte om fem år men om 15 år. Till exempel saknades det ett hjul till diskmaskinen här. Vi var tvungna att lägga tid på att köpa åtta stycken nya i en förpackning bara för att ett var borta. Det hade varit mycket bättre om vi bara kunde skriva ut ett nytt hjul”, säger hon.

Läs fler artiklar
LÄS MER