Sök

Boom! Breakit och Bling vinner prestigepris – “Otroligt hedrande"

Breakit

Breakit

Breakit

Initiativet Shift är "Årets grepp".

Tidskriftspriset är ett av Sveriges finaste journalistiska priser och lyfter varje år goda förebilder och nyskapande insatser inom tidskriftsbranschen.

Breakit hade inför prisutdelningen flest nomineringar av alla (fyra stycken!) och nominerades i kategorierna “Årets Grepp”, “Årets Granskning” och “Årets Tidskrift”.

I de två första kategorierna nominerades ​​Johanna Ekströms och Towe Boströms för kartläggningen “Männen bygger miljardbolag på feminism – kvinnor kammar hem noll” – en publicering som fick ett enormt genomslag.

Blings Deqa Abukar och Breakits Stefan Lundell nominerades i sin tur till “Årets grepp” för initiativet Shift, där vi först granskade riskkapitalets fördelning i Sverige och därefter kopplade ihop investerare med entreprenörer i förort och landsort (vilket ledde till mångmiljoninvesteringar)

Vinnare "Årets grepp"

På onsdagseftermiddagen stod det klart att Breakit och Blings Stefan Lundell och Deqa Abukar vann i kategorin “Årets Grepp”.

Juryns nominering löd:

"Ett fenomenalt och innovativt grepp som ligger helt rätt i tiden, öppnar en ny marknad och gör änglar insatta i områden som annars kallas utsatta och ger miljonprogrammet en helt ny betydelse. That's what we in Sweden call a shift-nyckel!"

Stefan Lundell och Deqa Abukar jublar över nomineringen:

“Otroligt hedrande och kul! Det här ger oss ännu mer energi att bygga vidare på Shift 2.0 nästa år!”

Läs mer