Sök

Kraftigt tillväxt för Revolutionrace – och dubblad vinst

Revolutionracee-handel

Pernilla Nyrensten, vd Revolutionrace. Foto: Press

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

Revolutionrace kan summera ytterligare ett kvartal med skyhög tillväxt – och mycket högre vinst. Aktien stiger.

Men det är inte helt fritt från orosmoln. Många inkommande varor ligger guppande ute på sjön inför julshoppingen.

Revolutionrace, eller RVRC Holding som bolaget formellt heter på Stockholmsbörsen, redovisar en omsättning på 254 miljoner kronor för det första kvartalet (juli-september) i bolagets brutna räkenskapsår. 

Omsättningssiffran motsvarar en tillväxt på 95 procent, vilket kan ställas mot att ökningstakten i det föregående kvartalet låg på 152 procent. 

“Tack vare den starka utvecklingen passerar vi detta kvartal 1 miljard kronor i nettoomsättning (rullande 12 månader). Det är en viktig milstolpe för bolaget som vi är extra stolta över", säger bolagets vd och medgrundare Pernilla Nyrensten i rapporten. 

Bolaget, som säljer sina färgglada sport- och fritidskläder endast via e-handel och då direkt till konsumenten, redovisar samtidigt ett rörelseresultat (exklusive vissa engångsposter) om 73 miljoner kronor för delårsperiod. Det motsvarar mer än en fördubbling från motsvarande period ifjol. 

Logistikutmaningarna

Redan i förra rapporten, som släpptes i augusti, antydde Pernilla Nyrensten att bolaget hade svårt att fylla på sitt produktlager i takt med försäljningen på grund av de flaskhalsar som fanns, och viss mån fortfarande finns, i den globala försörjningskedjan.

Problemen har påverkat Revolutionrace även under det första kvartalet, men i begränsad omfattning.

Höstens produktnyheter har dragits med förseningar, skriver Pernilla Nyrensten. Dessa lanseringar kommer att ske tätt under den fortsatta hösten, är budskapet. 

Hon skriver även att den stor andel av bolagets varulager nu befinner sig på sjön, det vill säga är under transport. 

“Vi räknar med att omfattande inleveranser kommer att ske inför den viktiga försäljningen under november och december”, skriver Pernilla Nyrensten. 

Aktien i Revolutionrace noterades i början av sommaren och då kostade en aktie 75 kronor.

Efter ha varit nere klart under 70 kronor under hösten har aktien gått starkt de senaste veckorna, så även på tisdagen efter rapporten. Kring klockan 10.30 handlades den runt 85 kronor, en uppgång med 8 procent för dagen. 

 

Läs mer