Sök

Uppåt för Candles i börsdebuten – men ingen rusning

Candles ScandinaviaKlimatfrågan
Viktor Garmiani, vd och grundare och Nina Garmiani, grundare för doftljusbolaget Candles Scandinavia.

Viktor Garmiani, vd och grundare och Nina Garmiani, grundare för doftljusbolaget Candles Scandinavia.

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

Candles stiger försiktigt i handelspremiären.

Värderas nu till över en halv miljard kronor.

Candles, som tillverkar och säljer doftljus som inte innehåller oljeprodukten paraffin, tog i samband med noteringen på Stockholmsbörsens juniorlista First North in cirka 25 miljoner kronor. Teckningskursen i detta erbjudande låg på 65 kronor. 

Under den första timmen i den inledande handeln bytte aktien ägare kring 65-70 kronor. Vid klockan 10 låg avsluten kring 68 kronor, motsvarande en uppgång med nästan 5 procent från teckningserbjudandet. 

“Fantastiskt roligt att vi till slut är framme vid noteringen av Candles. Vilket intresse och vilken uppmärksamhet vi har fått hittills, det är verkligen kul att uppleva! Med hundratals nya aktieägare ser vi fram emot en god handel i B-aktien i samband med noteringen”, sa Candles vd, grundare och storägare Viktor Garmiani inför listningen. 

Candles, som har fastighets- och börsprofilen Ilija Batljan i ägarlistan, värderas nu till omkring en halv miljard kronor. Bolaget har expanderat kraftigt de senaste åren och Viktor Garmiani berättade för Breakit i slutet av sommaren om börsplanerna. Han berättade då även om hur svår att det var att få fram bra doftljus med ett naturligt vax, istället för det fossila ämnet paraffin, bland ingredienserna. 

Bolaget har en omsättning strax över 100 miljoner kronor med en rörelsemarginal kring 12 procent (räkenskapsåret som tog slut i april).

Läs mer