Sök

Tech-investerarnas förrådsutmanare 24storage köps ut från börsen

24 Storage

Staffan Persson, Martin Wattin och 24Storage vd Fredrik Sandelin. Foto: Press

Stefan Lundell

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Riskkapitaljätte lägger bud på 24storage – premie på nästan 32 procent.

Tidigt på måndagsmorgonen kommer nyheten att riskkapitalbolaget Teachers vill köpa ut 24storage från börsen. Budet är på 62 kronor kontant vilket är nästan 32 procent högre än stängningskursen på 47 kronor i fredags.

I ett pressmeddelande från 24storage skriver bolaget att 86,8 procent av aktieägarna sagt ja till budet. Bland de största ägarna finns flera välkända tech-investerare som finansmannen Staffan Persson (16% av aktierna i 24storage och även storägare i Breakit), familjen Ernström (20%), Stadium-grundarna Ulf och Bo Eklöf (5%) och affärsängeln Martin Wattin (0,8%)

24storage marknadsför sig som en utmanare i proptech-segmentet och är stora inom förrådslösningar. Bolaget grundades 2015 med visionen att digitalisera förrådsbranschen och har sedan dess lyckats etablera sig som en av de största aktörerna i Sverige. 24Storage driver och utvecklar 27 förrådsanläggningar, fördelat på 13 000 förråd motsvarande totalt 71 000 uthyrningsbara kvadratmeter och 7 000 kunder. 

I en kommentar säger Jasper Gilbey på Teachers: 

“Vi har följt 24storages utveckling medstort intresse under en lång tid. Vi är redan en stor spelare i USA och vår ambition är att använda oss av den erfarenheten och även använda 24storages plattform för att växa ute i Europa”.

Läs mer