Sök

Squid Game-valuta kollapsar – var en bluff

NetflixKryptovalutaSquid Game

Netflix senaste tittarsuccé: Squid Game. Foto: TT

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Efter en galen rusning förra veckan har kryptovalutan med namnet Squid Game tappat hela sitt värde.

En kryptovaluta med namnet Squid Game, utan någon annan koppling till den enormt populära tv-serien, skapade förra veckan rubriker efter att valutan rusat i värde. Från ett pris på 1 cent under lanseringsdagen på tisdagen till att handlas för hela 4,39 dollar under fredagen. Något som bland annat brittiska BBC uppmärksammade.

Men nu, en vecka efter lanseringen, är i princip hela värdet från valutan borta. Detta efter att det hela uppdagats vara ett bedrägeri, skriver BBC. Skaparna av valutan bedöms också ha försvunnit med hela 3,38 miljoner dollar, motsvarande nära 29 miljoner kronor, som de har tjänat på försäljning av valutan, vilket techsajten Gizmodo rapporterat om.

När Squid Game-kryptovalutan först lanserades var det med löften om att köparna skulle kunna använda valutan i ett nytt onlinespel som skulle vara inspirerat av Netflix-serien. Många krypto-experter varnade dock för valutan, skriver BBC, med hänvisning till att det bland annat inte gick att sälja Squid-valutan när man väl hade köpt den.

Varken hemsidan eller de sociala medie-konton som kopplades till kryptovalutan finns idag kvar.

Läs mer